BESTEL ONLINE

Persberichten

Domino’s tekent Europees partnership met Compassion In World Farming (CIWF) en sluit aan bij het Better Chicken Commitment

 

Nieuwegein, 14 december 2020 - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie CIWF (Compassion In World Farming). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. Domino’s tekent ook het Better Chicken Commitment. Alle Europese landen binnen de Domino’s Pizza Enterprise Group: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Denemarken sluiten zich hierbij aan.

Met meer dan 1.000 winkels in zes Europese landen en 70 miljoen pizza’s per jaar, wil de keten een duidelijk statement maken in de ambitie om haar menu verder te verduurzamen. André ten Wolde, CEO Domino’s Pizza Enterprises Europa licht toe: “We zijn continu bezig om ons menu en onze business verder te verduurzamen. Met onze leveranciers hebben we in de afgelopen jaren afspraken gemaakt over betere leefomstandigheden voor onder andere kippen. Ik ben blij dat we in CIWF een partner hebben gevonden die ons de komende jaren helpt om ons dierenwelzijnsbeleid verder te professionaliseren.”

 

Partnership CIWF

Domino’s zet zich de komende jaren, samen met CIWF in om in 2026 te voldoen aan de standaarden en richtlijnen van het Better Chicken Commitment. Dit zal van toepassing zijn op alle Domino’s winkels binnen Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken én Frankrijk. Dhr. Tracey Jones, Directeur van Food Business bij CIWF stelt: ‘’Wij zijn heel blij dat Domino’s Pizza zich aansluit bij de groeiende lijst van vooruitstrevende organisaties die zich bij het Better Chicken Commitment aansluiten. Wij kijken dan ook uit naar ons partnership met Domino’s en zullen ondersteuning blijven bieden in de implementatie en uitvoering van haar kippenwelzijnsstrategie.” Dirk Jan Verdonk, directeur World Animal Protection Nederland is blij met deze stap. “We zijn zeer verheugd dat Domino’s het welzijn van deze dieren serieus neemt. Dit gaat het leven van een hoop aantallen kippen verbeteren. Wij verwelkomen het leiderschap dat Domino’s in Nederland en de vijf andere Europese landen toont. Het is ook een mooi signaal aan andere Quick Service Restaurants die deze stap nog niet hebben gezet: blijf niet achter, volg het voorbeeld van Domino’s en committeer je ook aan een beter leven voor kippen.”

 

Variatie in het menu

Naast het verbeteren van de leefomstandigheden voor kippen, zorgt Domino’s ook voor steeds meer voor variatie binnen haar menu. Het deeg is sinds 2018 100% veganistisch. In datzelfde jaar voegde Domino’s veganistische pizza’s toe aan haar menu. Ook het aanbod vegetarische pizza’s is in de laatste jaren gegroeid. Zo kreeg de ‘Veggi Pesto Pollo’, een pizza met plantaardige kipstukjes een vaste plek op het menu. André vervolgt: “Ons menu weerspiegelt de behoefte van onze klanten, maar ook wat wij als bedrijf belangrijk vinden. Wij willen goed doen voor dieren, en tegelijkertijd laten zien dat het ook heel gemakkelijk is om minder vlees te eten. Daarvoor hoef je echt niet altijd zelf in de keuken te staan.”

Better Chicken Commitment

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15.

Over Domino's

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 280 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.

Over het CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is een onafhankelijke stichting die partijen in het veiligheidsdomein en veiligheidsprofessionals helpt om Nederland veiliger en leefbaarder te maken. Kijk voor meer informatie op www.hetccv.nl.

Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Wil je meer weten wat Domino’s doet op het gebied van productontwikkeling, innovatie, technologie of veiligheid? Of heb je een andere vraag?  Neem dan gerust contact met ons op.

Marianne.kemps@dominos.nl of 06- 29 40 67 15

 

Oktober 2020 - Bodycams voor Nijmeegse maaltijdbezorgers Lees verder 

Oktober 2020 - Domino’s start campagne ‘Ik heb niks op zak’  Lees verder

Augustus 2020 - Record Delivery voor Domino's pizza, 78 nieuwe winkels in Europa - Lees verder

Mei 2020 - Domino's verhoogt minimumleeftijd maaltijdbezorgers naar 16 - Lees verder

April 2020 - Domino's en SLAM! bezorgen Koningsnacht Festival - Lees verder

Maart 2020- Domino's geeft iedere dag 295 pizza's weg aan harde werkers en eenzame ouderen - Lees verder

Maart 2020- Domino's is partner van de week zonder vlees - Lees verder

Maart 2020 - Domino's start met proef bodycams in Nijmegen - Lees verder

Februari 2020 - Voormalig CEO Domino’s Nederland en België Andre ten Wolde benoemd tot CEO Europa - Lees verder

Januari 2020 - Domino’s wint Food Service Award in de categorie ‘bezorgen’- Lees verder

Januari 2020 - Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip - Lees verder

December 2019 - Na de oliebollen bestelt Nederland een pizza Lees verder

December 2019 - Domino's bezorgt eerste lichtpunten Lees verder

November 2019 - Burger geven massaal gehoor aan oproep Domino's Lees verder

Oktober 2019 - Domino’s bezorgt licht op donkere dagen Lees verder 

Oktober 2019 - Domino’s Family Day moet zorgen wegnemen bij ouders Lees verder 

Oktober 2019 - Domino's Pizza ziet de vraag naar vegetarische- en veganistische pizza’s stijgen met 25% Lees verder 

Augustus 2019 - Domino's Pizza Enterprises (DPE)publiceert haar jaarlijkse resultaten Lees verder 

Juli 2019 - Domino's zet vegetarische kip op de kaart!Lees verder 

Juni 2019 - Domino’s lanceert Big One pizza: de grootste pizza van Nederland - Lees verder 

Mei 2019 - Domino’s nieuwe partner eDivisie  - Lees verder 

April 2019 - Domino’s breidt haar vegan assortiment verder uit - Lees verder 

April 2019 - Domino’s breidt haar assortiment uit met drie nieuwe voorjaarspizza’s - Lees verder 

Februari 2019 - Domino’s Nederland en België de motor voor het succes van Domino’s Pizza Enterprises Lees verder

Februari 2019 - Lunchen buiten de deur wint aan populariteit Lees verder

Januari 2019 - Domino’s introduceert drie nieuwe kaaspizza’s  Lees verder

Januari 2019 - Domino’s bezorgt 80.000 pizza’s op de drukste dag van het jaar Lees verder

  

Voetnoot persberichten

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft inmiddels meer dan 270 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.