BESTEL ONLINE

Persberichten

Bodycams voor Nijmeegse maaltijdbezorgers 

 

Nijmegen, 22 oktober 2020- De gemeente Nijmegen, het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en maaltijdbezorgers waaronder Domino’s, werken dit najaar opnieuw samen om de veiligheid van maaltijdbezorgers te vergroten. Na een speciale veiligheidstraining dragen maaltijdbezorgers vanaf 24 oktober de bodycams. Uit een pilot begin dit jaar bleek dat bodycams een effectief preventiemiddel zijn. Bovendien voelen bezorgers zich veiliger op de weg en beter bestand tegen overvallers. De maaltijdbezorgers dragen de bodycams gedurende de donkere maanden van oktober tot maart.

Niet alleen cash

Vlak na de start van de pilot in februari brak het coronavirus uit en werden de maaltijden ‘cash free’ bezorgd. Bodycams dragen bleek nog steeds nuttig, want het gaat niet alleen om contant geld maar om het algehele gevoel van veiligheid. Bezorgers werden bijvoorbeeld ook door groepjes jongeren lastiggevallen uit frustratie of verveling. Franchisenemer Max van der Putten van Domino’s: “Dat is precies de reden dat we ook nu graag gebruik maken van de bodycams die het CCV beschikbaar stelt. Het fijne van de bodycam is dat je die aanzet op het moment dat je het gevoel hebt in een onveilige situatie terecht te komen. De bodycam neemt vanaf dat moment, plus 30 seconden daarvoor,op. Mijn bezorgers voelen zich daardoor al een stuk veiliger.”

Voorkomen is beter 

Het CCV stelt daarom de bodycams opnieuw voor een half jaar ter beschikking: “Dit jaar ging het in 36% van de landelijke gevallen om een buit zonder geld. Zelfs om een paar pizza’s. Het is daarom belangrijk om hier aandacht voor te blijven vragen, met elkaar samen te werken en te zoeken naar oplossingen die de veiligheid zichtbaar vergroten, zoals de inzet van bodycams. Bovendien kan het dragen van bodycams potentiële overvallers afschrikken en mocht het nodig zijn, dan kunnen de beelden de politie helpen bij opsporing.” 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15.

Over Domino's

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 280 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.

Over het CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is een onafhankelijke stichting die partijen in het veiligheidsdomein en veiligheidsprofessionals helpt om Nederland veiliger en leefbaarder te maken. Kijk voor meer informatie op www.hetccv.nl.

Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Wil je meer weten wat Domino’s doet op het gebied van productontwikkeling, innovatie, technologie of veiligheid? Of heb je een andere vraag?  Neem dan gerust contact met ons op.

Marianne.kemps@dominos.nl of 06- 29 40 67 15

 

Oktober 2020 - Domino’s start campagne ‘Ik heb niks op zak’  Lees verder

Augustus 2020 - Record Delivery voor Domino's pizza, 78 nieuwe winkels in Europa - Lees verder

Mei 2020 - Domino's verhoogt minimumleeftijd maaltijdbezorgers naar 16 - Lees verder

April 2020 - Domino's en SLAM! bezorgen Koningsnacht Festival - Lees verder

Maart 2020- Domino's geeft iedere dag 295 pizza's weg aan harde werkers en eenzame ouderen - Lees verder

Maart 2020- Domino's is partner van de week zonder vlees - Lees verder

Maart 2020 - Domino's start met proef bodycams in Nijmegen - Lees verder

Februari 2020 - Voormalig CEO Domino’s Nederland en België Andre ten Wolde benoemd tot CEO Europa - Lees verder

Januari 2020 - Domino’s wint Food Service Award in de categorie ‘bezorgen’- Lees verder

Januari 2020 - Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip - Lees verder

December 2019 - Na de oliebollen bestelt Nederland een pizza Lees verder

December 2019 - Domino's bezorgt eerste lichtpunten Lees verder

November 2019 - Burger geven massaal gehoor aan oproep Domino's Lees verder

Oktober 2019 - Domino’s bezorgt licht op donkere dagen Lees verder 

Oktober 2019 - Domino’s Family Day moet zorgen wegnemen bij ouders Lees verder 

Oktober 2019 - Domino's Pizza ziet de vraag naar vegetarische- en veganistische pizza’s stijgen met 25% Lees verder 

Augustus 2019 - Domino's Pizza Enterprises (DPE)publiceert haar jaarlijkse resultaten Lees verder 

Juli 2019 - Domino's zet vegetarische kip op de kaart!Lees verder 

Juni 2019 - Domino’s lanceert Big One pizza: de grootste pizza van Nederland - Lees verder 

Mei 2019 - Domino’s nieuwe partner eDivisie  - Lees verder 

April 2019 - Domino’s breidt haar vegan assortiment verder uit - Lees verder 

April 2019 - Domino’s breidt haar assortiment uit met drie nieuwe voorjaarspizza’s - Lees verder 

Februari 2019 - Domino’s Nederland en België de motor voor het succes van Domino’s Pizza Enterprises Lees verder

Februari 2019 - Lunchen buiten de deur wint aan populariteit Lees verder

Januari 2019 - Domino’s introduceert drie nieuwe kaaspizza’s  Lees verder

Januari 2019 - Domino’s bezorgt 80.000 pizza’s op de drukste dag van het jaar Lees verder

  

Voetnoot persberichten

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft inmiddels meer dan 270 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.