BESTEL ONLINE Bezorgen
OF
Afhalen

Persberichten

Domino’s wint Food Service Award in de categorie ‘bezorgen’

Gorinchem, 15 januari 2020- Op de Horecava werd Domino’s op dinsdag 14 januari uitgeroepen tot de winnaar in de categorie ‘bezorgen’. De nummer 1 pizzaketen in Nederland, met ruim 290 vestigingen in het land won onder andere van de genomineerden AH.nl en Thuisbezorgd. Met een ruime 8 scoorde Domino’s het hoogst op winkelgemak.

 

Nicky Claeys, CMO Domino’s Noord Europa nam de Award in ontvangst. Op de vraag wat het succes is van de formule luidt het antwoord:  “30 jaar geleden was Domino’s één van de eerste maaltijdbezorgers van Nederland. De markt ziet er nu compleet anders uit dan toen. Onze hele keten zowel binnen- als buiten de winkel is gedigitaliseerd met als belangrijkste doel het winkelgemak te vergroten. Onze innovaties zijn hier ook op gericht. Denk aan de ontwikkeling van bestel-apps maar ook functionaliteiten zoals de pizzatracker en Order Anywhere. Met deze Award laten klanten zien dat ze ons vooral op winkelgemak enorm waarderen. En daar doen we het voor.”

Foodservice award 2020

Winkelgemak & assortiment
Winkelgemak is meer dan alleen een goedlopend bestel- en bezorgproces. Natuurlijk telt een snelle bezorging. Want hoe warmer de pizza, des te beter de kwaliteit en daarmee een hogere klantwaardering. Winkelgemak vertaalt zich ook in assortiment. Domino’s breidde onlangs haar menu uit met drie nieuwe vegetarische pizza’s die zijn belegd met vegetarische kip en vegetarische shoarma. Aan de andere kant brengt de keten een ode aan de pizza zelf en introduceert deze maand de pizza onder de pizza’s; De Dominator. Een vierkante pizza met een super dikke en luchtige bodem. Nicky vervolgt: “We willen voor iedereen lekkere pizza’s maken. Of dat nu vegetarisch is omdat je een dagje geen vlees wilt eten, of dat je een dag je helemaal los wilt gaan en samen met vrienden wilt genieten van pizza. Met een breed assortiment hebben we voor ieder wat wils of waar je op dat moment zin in hebt.”

 

Verwachting 2020
Domino’s ziet ook voor 2020 verdere groei in de markt. De keten opent dit voorjaar haar 300e winkel. Met de groei zijn ook bezorgers (jongens én meiden) nodig om de eer van deze Award hoog te houden.

 

Wist je dat in 2019:
- Er 7 miljoen bestellingen zijn bezorgd
- Er 20 miljoen pizza’s werden gebakken
- De Magaritha en Perfect Pepperoni nog steeds de populairste pizza’s zijn
- De drukste bezorgdagen zijn: 1 januari, Koningsdag en Black Friday
- De gemiddelde bezorgtijd 20 minuten bedraagt
- Er 22 nieuwe winkels bij kwamen, waardoor het mogelijk is om nog sneller een pizza te bezorgen
-  10.000 bezorgers rondrijden van Domino’s
-  Steeds meer meisjes kiezen om te gaan bezorgen  

Over de Food Service Awards
De ‘Foodservice Award’ onderscheidt dertien categorieën: Koffie & Lunchrooms, Fastservice, Snackbars, Hotels, Cafés/Restaurants, To Go, Pompshops, Leisure, Catering, Bezorgen, Speciaalzaken, Food Retail en Marktkramen.
 Alle Nederlandse foodservice bedrijven met minimaal vijf vestigingen konden deelnemen aan de verkiezing. Consumenten beoordeelden bedrijven op aspecten als service, kwaliteit van producten en gastvrijheid.

 

 

Over Domino’s

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 290 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s 21% van alle bestellingen een pizza vegetarisch bevat. Domino’s bakte 4 miljoen vegetarische en veganistische pizza’s in 2019. In 2016 waren dit er 1,9 miljoen. Dit is een stijging van 105%. Het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, Denemarken, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl. 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Wil je meer weten wat Domino’s doet op het gebied van productontwikkeling, innovatie, technologie of veiligheid? Of heb je een andere vraag?  Neem dan gerust contact met ons op.

Marianne.kemps@dominos.nl of 06- 29 40 67 15

 

Januari 2020 - Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip - Lees verder

December 2019 - Na de oliebollen bestelt Nederland een pizza Lees verder

December 2019 - Domino's bezorgt eerste lichtpunten Lees verder

November 2019 - Burger geven massaal gehoor aan oproep Domino's Lees verder

Oktober 2019 - Domino’s bezorgt licht op donkere dagen Lees verder 

Oktober 2019 - Domino’s Family Day moet zorgen wegnemen bij ouders Lees verder 

Oktober 2019 - Domino's Pizza ziet de vraag naar vegetarische- en veganistische pizza’s stijgen met 25% Lees verder 

Augustus 2019 - Domino's Pizza Enterprises (DPE)publiceert haar jaarlijkse resultaten Lees verder 

Juli 2019 - Domino's zet vegetarische kip op de kaart!Lees verder 

Juni 2019 - Domino’s lanceert Big One pizza: de grootste pizza van Nederland - Lees verder 

Mei 2019 - Domino’s nieuwe partner eDivisie  - Lees verder 

April 2019 - Domino’s breidt haar vegan assortiment verder uit - Lees verder 

April 2019 - Domino’s breidt haar assortiment uit met drie nieuwe voorjaarspizza’s - Lees verder 

Februari 2019 - Domino’s Nederland en België de motor voor het succes van Domino’s Pizza Enterprises Lees verder

Februari 2019 - Lunchen buiten de deur wint aan populariteit Lees verder

Januari 2019 - Domino’s introduceert drie nieuwe kaaspizza’s  Lees verder

Januari 2019 - Domino’s bezorgt 80.000 pizza’s op de drukste dag van het jaar Lees verder

  

Voetnoot persberichten

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft inmiddels meer dan 270 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.