BESTEL ONLINE

Domino’s tekent Europees partnership met Compassion In World Farming (CIWF) en sluit aan bij het Better Chicken Commitment 

Nieuwegein, 14 december 2020 - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie CIWF (Compassion In World Farming). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. Domino’s tekent ook het Better Chicken Commitment. Alle Europese landen binnen de Domino’s Pizza Enterprise Group: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Denemarken sluiten zich hierbij aan.


Met meer dan 1.000 winkels in zes Europese landen en 70 miljoen pizza’s per jaar, wil de keten een duidelijk statement maken in de ambitie om haar menu verder te verduurzamen. André ten Wolde, CEO Domino’s Pizza Enterprises Europa licht toe: “We zijn continu bezig om ons menu en onze business verder te verduurzamen. Met onze leveranciers hebben we in de afgelopen jaren afspraken gemaakt over betere leefomstandigheden voor onder andere kippen. Ik ben blij dat we in CIWF een partner hebben gevonden die ons de komende jaren helpt om ons dierenwelzijnsbeleid verder te professionaliseren.”


Partnership CIWF
Domino’s zet zich de komende jaren, samen met CIWF in om in 2026 te voldoen aan de standaarden en richtlijnen van het Better Chicken Commitment. Dit zal van toepassing zijn op alle Domino’s winkels binnen Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken én Frankrijk. Dhr. Tracey Jones, Directeur van Food Business bij CIWF stelt: ‘’Wij zijn heel blij dat Domino’s Pizza zich aansluit bij de groeiende lijst van vooruitstrevende organisaties die zich bij het Better Chicken Commitment aansluiten. Wij kijken dan ook uit naar ons partnership met Domino’s en zullen ondersteuning blijven bieden in de implementatie en uitvoering van haar kippenwelzijnsstrategie.”
Dirk Jan Verdonk, directeur World Animal Protection Nederland is blij met deze stap. “We zijn zeer verheugd dat Domino’s het welzijn van deze dieren serieus neemt. Dit gaat het leven van een hoop aantallen kippen verbeteren. Wij verwelkomen het leiderschap dat Domino’s in Nederland en de vijf andere Europese landen toont. Het is ook een mooi signaal aan andere Quick Service Restaurants die deze stap nog niet hebben gezet: blijf niet achter, volg het voorbeeld van Domino’s en committeer je ook aan een beter leven voor kippen.”


Variatie in het menu
Naast het verbeteren van de leefomstandigheden voor kippen, zorgt Domino’s ook voor steeds meer voor variatie binnen haar menu. Het deeg is sinds 2018 100% veganistisch. In datzelfde jaar voegde Domino’s veganistische pizza’s toe aan haar menu. Ook het aanbod vegetarische pizza’s is in de laatste jaren gegroeid. Zo kreeg de ‘Veggi Pesto Pollo’, een pizza met plantaardige kipstukjes een vaste plek op het menu. André vervolgt: “Ons menu weerspiegelt de behoefte van onze klanten, maar ook wat wij als bedrijf belangrijk vinden. Wij willen goed doen voor dieren, en tegelijkertijd laten zien dat het ook heel gemakkelijk is om minder vlees te eten. Daarvoor hoef je echt niet altijd zelf in de keuken te staan.”

Einde persbericht
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of persvragen kunt u contact opnemen met Marianne Kemps, PR manager Domino’s NL & BE, via marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer +31 (0)6 29 40 67 15.


Over Domino’s
Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 17.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 300 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Nederland en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Over Compassion in World Farming
Compassion in World Farming is een internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van dieren in de vis en vee-industrie. Zij streeft wereldwijd naar een diervriendelijker, duurzaam en gezond voedselsysteem. Voor dieren, mensen en aarde.


Over World Animal Protection
World Animal Protection is een internationale dierenbeschermingsorganisatie. World Animal Protection beschermt dieren wereldwijd: wilde dieren, dieren in gemeenschappen, dieren in de vee-industrie en dieren in rampsituaties. De organisatie levert directe (nood)hulp, geeft voorlichting en lobbyt voor betere wetten en regels.


Over Better Chicken Commitment
Het Better Chicken Commitment is een initiatief dat geleid wordt door +-30 Europese NGOs, waaronder CIWF en World Animal Protection. Zij richten zich op het verbeteren van de omstandigheden waarin vleeskippen worden opgevoed en geslacht. Hieronder valt het realiseren van meer leefruimte, gebruik van langzaam groeiende rassen, de aanwezigheid van natuurlijk licht én gedrag alsook de toepassing van humanere slachtingsmethoden.