BESTEL ONLINE

Persbericht

Gorinchem, 15 februari 2017

 

Moederbedrijf Domino’s Pizza Nederland noteert uitstekende netto winstgroei van 30,8% en een omzetgroei van 26,8%

Op woensdag 15 februari publiceerde Domino’s Pizza Enterprises Limited (ASX:DMP), moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland, haar half jaar resultaten. Totale sales kwamen voor het eerst boven de 1 miljard Australische Dollar uit.

 

DPE rapporteerde een netto winst van $59,7m, ruim 30% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft meer dan 2,000 vestigingen in Australië, Nieuw Zeeland, België, Frankrijk, Japan, Duitsland en Nederland.In Europa, waar DPE nu het gros van de winkelvestigingen heeft, bedroeg de H1 omzetgroei 64,7%, en de netto winstgroei (NPAT) maar liefst 99,7%.

 

Nederland/België

 Nederland is al langer leidend in online verkopen die nu met maar liefst 38% toenamen. Meer dan 92% van de bezorgde orders worden nu digitaal geplaatst. Een overgroot deel hiervan wordt gedaan op een smartphone. 

“We blijven continue de service naar de klant verbeteren” aldus Andre ten Wolde, CEO van Domino’s in Nederland en België. “Onlangs nog door het uitrollen van “Order Anywhere” waardoor de klant nu ook via de gps coördinaten van zijn smartphone kan bestellen; dus ook in het park, vanaf zijn favoriete visstek of op het terras kan men zijn pizza’s bestellen en geleverd krijgen.

En vanaf volgende maand kan elke pizza liefhebber zijn bestelling tot aan de voordeur tracken doordat all bezorgvoertuigen ook voorzien zullen zijn van GPS.”

 

Door de digitale voortrekkersrol is Nederland/België koploper binnen Europe, en zet hiermee voor het derde jaar op rij groei in de dubbele cijfers neer voor groei vanuit de bestaande winkels (same store sales). In Nederland zijn op dit moment 209 Domino’s vestigingen, naar verwachting zal de 250e vestiging in Nederland nog dit kalenderjaar geopend worden. Binnen de bestaande vestigingen worden al ruim 40% van de bezorgingen met e-bikes gedaan. Doel is dit tegen einde jaar 50%+ van de bestellingen met e-bikes te doen. In België zijn op dit moment 43 vestigingen, naar verwachting zal de 50e vestiging nog voor de zomer openen.