BESTEL ONLINE

 

Gorinchem, 12 februari 2019

 

Lunchen buiten de deur wint aan populariteit
Domino’s ziet groei van 300% in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddels 270 winkels-  een groei van 300% in het aantal lunch orders. Het merendeel van deze orders is afhaal. Domino’s verwacht dat deze trend zich de komende jaren alleen nog maar sterker zal ontwikkelen.

Misja Vroom, CEO Domino’s Benelux: “het ‘s avonds laten bezorgen van je eten, is een commodity geworden. Ik ben ervan overtuigd dat het laten bezorgen van de lunch net zo vanzelfsprekend gaat worden. Met name millenials* kiezen voor gemak en lunchen steeds vaker buiten de deur. Met ruimere openingstijden van onze vestigingen spelen we daar op in. Al onze nieuwe winkels zijn zeven dagen per week geopend voor lunch. De komende maanden openen we nog eens dertig winkels die allemaal geopend zijn voor lunch.”

Favoriete lunchgerecht
Consumenten eten al lang niet meer alleen de bekende boterham met kaas tijdens de lunch. Misja vervolgt: “al jaren zijn de pizza’s ‘Perfect Pepperoni’ en de ‘Margaritha’ echte hardlopers in de avond. We zien dat deze twee pizza’s ook overdag erg populair zijn. Hoewel we ook zien dat de pizza concurrentie krijgt van onze hot sandwiches.”

Nieuw winkelconcept
Met de stijgende populariteit om buiten de deur te eten, willen mensen ook een plek waar ze ‘gezellig’ kunnen lunchen of dineren. Naast nieuwe winkels investeerde Domino’s ook in de uitstraling van haar winkels. Een groot deel van de bestaande winkels is inmiddels verbouwd en alle nieuwe winkels hebben een moderne en warme uitstraling. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en zijn er in de winkels met een zitgedeelte comfortabele zithoeken gecreëerd.

Over Domino’s
Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels 270 vestigingen. Hiermee is Domino’s het grootste Quick Service Restaurant in aantal vestigingen in Nederland. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl of www.dominos.be

*bron: https://fsin.nl/actueel/nieuws/533/groei-voor-gemaksproducten-gericht-op-millennials

 Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, 
marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 0031 6 29 40 67 15