BESTEL ONLINE

Nieuws & media Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip 

Voormalig CEO Domino’s Nederland en België Andre ten Wolde benoemd tot CEO Europa

Dat maakte de nummer 1 pizzaketen bekend, tijdens de publicatie van haar halfjaarcijfers.  

Gorinchem, 21 februari 2020 - Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaar cijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende Domino’s in Europa 37 winkels*.

Naast de bekendmaking van de halfjaarcijfers kondigt Domino’s een nieuwe CEO Europa aan. Andre ten Wolde momenteel COO van Europa wordt verantwoordelijk om de verdere groeiambities van Domino’s binnen Europa te realiseren. Voor de Nederlandse markt is hij geen onbekende.  Onder leiding van Ten Wolde groeide Domino’s in Nederland uit tot de nummer 1 pizzaketen. Ten Wolde: “In de afgelopen jaren is er gewerkt aan een sterk team van landen CEO’s. Met dit team zetten we de verdere groei in winkels en (online) bezorging door en bieden we huidige winkelmanagers en franchisenemers de mogelijkheid om hun activiteiten binnen Domino’s verder te ontplooien. Ons doel is om jaarlijks 7 tot 9% nieuwe winkels te openen in de komende drie tot vijf jaar. In Europa zijn we daar meer dan ooit klaar voor.”

 

Record winkelopeningen
In het afgelopen half jaar werden er binnen de groep een record aan winkelopeningen gerealiseerd. Totaal openden de landen van Domino’s Pizza Enterprises (DPE) 85 winkels waarvan 37 in Europa. Deze groei zet zich ook komend jaar verder door. Dit voorjaar opent Domino’s haar 300e winkel in Nederland en de 100e in België. Begin dit jaar opende de keten haar eerste winkel in Luxemburg. Domino’s ziet binnen de Benelux ruimte voor +600 winkels. Waarvan 400 in Nederland, 200 in België en 10 in Luxemburg.  Domino’s Pizza Enterprises is actief in negen landen met 2607 winkels.

 

Géén fast food, maar fresh food
Wat maakt Domino’s tot een succesformule? Een vraag die regelmatig wordt gesteld. Ten Wolde licht toe: “De huidige consument hecht veel waarde aan hoogwaardig eten, tegen een betaalbare prijs en snelle bezorging. Dat doen wij goed. We worden vaak vergeleken met fast food restaurants. Wij zeggen liever: fresh food. Onze pizza’s worden namelijk vers gemaakt, direct nadat je de bestelling plaatst. Er komen geen vooraf geprepareerde ingrediënten aan te pas. Het deeg is 100% puur. Dus het bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en is vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook de groenten zijn vers en komen van een lokale groenteboer. Kortom lekkere en verse pizza’s die we ook nog eens super snel (en uiteraard veilig) bezorgen in gemiddeld 20 minuten. Onlangs ontvingen we daar nog een Award voor. Kortom we zijn fast. Maar zeker geen fast food.”

 

Facts & Figures Domino’s Benelux: 2020

 • 294 winkels in Nederland
 • 94 winkels in België
 • 1000 winkels in Europa
 • +2600 binnen de gehele DPE groep
 • 22 nieuwe winkels in 2019 in Nederland
 • 20 winkels zijn cashfree (de meesten in Rotterdam)
 • December 2019 opende we de eerste winkel open in Luxemburg
 • In 2025-2030: 5050 winkels waarvan: 600 Benelux
 • In 2020 +/- 30 nieuwe winkels open (NL)

Bestellingen

 • Groei van 8% van het aantal bestellingen ten opzichte van 2018
 • 12 miljoen bestellingen in 2019
 • 24 miljoen pizza’s verkocht in 2019 in de Benelux
 • De best verkochte pizza is de Perfect Peperoni: daar verkochten we er 1,9 miljoen van
 • De Margarita staat op nummer 2 met ruim 1,7 miljoen keer besteld
 • 4 miljoen vegetarische en veganistische pizza’s verkocht in 2019

Mensen

 • 90% van de franchisenemers begon ooit als pizzabakker of bezorger
 • De jongste franchisenemer opende in 2019 zijn eerste winkel in Zaltbommel op 20 jarige leeftijd

Technologie/innovatie

 • In 2020 geen aanschaf meer van fossiele brandstofvoertuigen
 • 70% van het wagenpark is E-bikes
 • Lancering nieuw loyaliteitsprogramma ‘Punten Sparen’

*het volledige persbericht met daarin de halfjaar cijfers vindt u terug in de bijlage.

*het volledige persbericht met daarin de halfjaarcijfers vindt u terug in de bijlagen.

 

Over Domino’s

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 290 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s 21% van alle bestellingen een pizza vegetarisch bevat. Domino’s bakte 4 miljoen vegetarische en veganistische pizza’s in 2019. In 2016 waren dit er 1,9 miljoen. Dit is een stijging van 105%. Het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, Denemarken, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl. 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

 

BIJLAGE 1: Half Year Results (February 2020)

BIJLAGE 2: Market Results