BESTEL ONLINE

Nieuw bij  Domino's: Glutenvrije Pizza's!

Vanaf vandaag is het voor alle Domino’s klanten in Nederland ook mogelijk om glutenvrije pizza’s te bestellen. In alle winkels worden nu de glutenvrije pizza Margaritha alsook de glutenvrije pizza Perfect Pepperoni aangeboden. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de  Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Ontwikkelingstraject

Het ontwikkelen van nieuwe producten is geen sinecure. Domino’s heeft twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en testen van de glutenvrije pizza’s. Hierbij gaat het dan natuurlijk ook verder dan de bodem en het recept alleen. Om de kwaliteit te waarborgen is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakievereniging (NCV) een speciale procedure ontwikkeld voor het maken van de glutenvrije pizza’s in de vestigingen. Zo wordt de procedure onder andere door één medewerker uitgevoerd, en met volledig aangepaste bereiding en handelingen.

De samenwerking heeft ertoe geleid dat de producten 100% glutenvrij zijn, en met volledig advies en goedkeuring van de Nederlandse Coeliakie Vereniging op de markt gebracht worden.

 

Relevant. Glutenvrij = klantenblij

De groep geïnteresseerden voor glutenvrij producten is groot. Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie, wat inhoudt dat deze mensen glutenintolerant zijn. Verder bestaat het fenomeen ‘Glutensensitiviteit’, waarbij de darmen gevoelig zijn voor gluten. Als laatst zijn er natuurlijk ook mensen die gluten bannen uit hun dieet, als bewuste keuze.  

Hierdoor ligt er een grote vraag naar glutenvrij. Met de introductie van de nieuwe glutenvrije pizza’s kan Domino’s nu aan de vraag van deze klanten voldoen.

 

 ‘’Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Dit zagen we ook al eerder tijdens de campagne

an het PizzaLab, waar een glutenvrije pizza op de 2de meest gevraagde plaats stond”, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s.  “Daarnaast neemt het aantal mensen in Nederland die glutenvrij eten toe. Domino’s loopt niet alleen voorop bij technologische ontwikkelingen, ook bij ontwikkelingen rondom smaak en het aanbod wil Domino’s haar klant zoveel mogelijk goede opties bieden. Hier is de glutenvrije pizza weer een ultiem voorbeeld van.’’

 

Wil jij deze glutenvrije pizza's bestellen? De glutenvrije pizza Margaritha en glutenvrije Perfect Pepperoni zijn te koop in alle Domino’s vestigingen vanaf 16 januari, geprijsd voor €7,95 (bij afhalen).