BESTEL ONLINE

Januari 2019 -Domino’s bezorgt 80.000 pizza’s op de drukste dag van het jaar 

 

Gorinchem, 2 januari 2019- Op 1 januari 2019 heeft Domino’s Nederland een recordaantal pizza’s bezorgd. Traditiegetrouw is het op 1 januari één van de drukste dagen van het jaar. Maar nog nooit eerder zijn er zoveel bestellingen op één dag gedaan als gisteren. In de 269 Nederlandse Domino’s winkels zijn er ruim 50.000 bestellingen gedaan, waarbij er volgens de laatste cijfers circa 80.000 pizza’s zijn besteld. In totaal reden er 3000 bezorgers.

 

Aantal bestellingen

Ieder jaar is 1 januari één van de drukste dagen van het jaar voor Nederlandse maaltijdbezorgers. Misja Vroom, CEO Domino’s Pizza voor Nederland en België licht toe: “Naast Koningsdag en Black Friday is 1 januari traditiegetrouw een dag waarop veel meer pizza ��s worden besteld. We zien een stijging van 70% ten opzichte van een ‘normale’ dag. Met in totaal 269 winkels in Nederland hebben we dit jaar een record aantal pizza’s weten te bezorgen op nieuwjaarsdag.’

De populairste pizza’s van 1 januari

Er komen steeds meer bijzondere pizza’s bij, die aansluiten bij de wensen van de consument. Zo  introduceerde Domino’s in 2018 bijvoorbeeld drie vegan pizza’s. Overigens haalde de vegan pizza’s niet de top vijf van gisteren, maar werd in 2018 wel veel besteld. De top 5 aan pizza’s op nieuwsjaarsdag bestaat vooral uit echte klassiekers: 

  1. PERFECT PEPERONI
  2. MARGARITHA
  3. SHOARMA
  4. CHICKEN KEBAB
  5. HAWAII

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

 

Over Domino's

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 260 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.