BESTEL ONLINE

Friday Fun Fact: Kaas maakt gelukkig!

Domino’s introduceert drie nieuwe kaaspizza’s

Gorinchem – 4 januari 2019

 

Wist je dat het eten van geel voedsel gelukkig maakt?* Het eten van voedsel met de kleur geel zorgt ervoor dat mensen gelukshormonen aanmaken. De kleur geel wordt namelijk geassocieerd met geluk en blijdschap. Domino’s draagt graag bij aan een gelukkig Nederland. Want wat is er nou geler dan Nederlandse kaas? Daarom brengt Domino’s drie nieuw kaaspizza’s op de markt. In de varianten ‘Double Cheese & Onion’, ‘Triple Cheese & Bacon’ en ‘Chili Cheese & Beef’. De kaaspizza’s zijn rijkelijk belegd met mozzarella, Emmentaler en Beemsterkaas en vanaf 7 januari verkrijgbaar vanaf € 4,95,-. Kaasliefhebbers die niet kunnen wachten tot maandag, kunnen vanaf vandaag via Facebook en Instagram de kaaspizza’s alvast bestellen.  

 

Typisch Hollands

Chef van Domino’s Tyla Robinson vertelt: “Al jaren is de pizza Margaritha met 100% mozzarella favoriet. Deze klassieker werd in 2018 meer dan 1,5 miljoen keer besteld. Dat was voor mij de reden om nieuwe kaaspizza’s te ontwikkelen. Ik werk uitsluitend met vers deeg en verse ingrediënten. Zo komt onze groente bij de lokale groenteboer vandaan. Voor mij was het dan ook een logische keuze om bij de nieuwe kaaspizza’s gebruik te maken van typisch Hollandse kaas. Mijn favoriet is de Triple Cheese & Bacon, belegd met drie kaassoorten: Mozzarella, Emmentaler en Beemsterkaas. Naast de drie nieuwe kaaspizza’s bereidt Domino’s ook het assortiment uit met Gouda Cheese bites.

 

Kaas facts

Kaas maakt ons gelukkig. De kleur geel wordt namelijk geassocieerd met geluk en blijdschap.

Nederlanders houden van kaas. We eten zo’n 17 kilo kaas per persoon per jaar.

Domino’s gebruikt jaarlijks 1,6 miljoen kilo kaas op haar pizza’s.

Ook veganisten kunnen tegenwoordig een pizza met kaas eten. Want kaas wordt allang niet meer alleen gemaakt wordt van melk. Veganistische kaas wordt gemaakt van een mix van cashewnoten, sesamzaadjes, sojabonen, kokosolie, rijst en amandelen.

Kaas is niet alleen lekker, maar ook goed voor de gezondheid.* Zo zou het eten van kaas beschermen tegen hart- en vaatziekten.

De pizza Margaritha van Domino’s is in 2018 1,5 miljoen keer besteld.

 

*onderzoek van The Happy Egg Company (2017) en onderzoek van Chen, GC., Wang, Y., Tong, X. et al. Eur J Nutr (2017).

 

Over Domino’s

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 260 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

 

Noot voor de redactie 

Voor meer informatie, beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15