BESTEL ONLINE
Bezorgen
OF

Afhalen

Nieuws & media Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip 

Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip 

0% vlees, 100% lekker

Gorinchem, 9 januari - Goed nieuws voor iedereen die in 2020 minder vlees wil gaan eten. Domino’s komt namelijk met niet één, twee maar drie nieuwe vegetarische pizza’s mét vleesvervangers. De drie vegetarische pizza’s die Domino’s aan haar menu toevoegt zijn ‘de Veggi Pesto Pollo’, ‘Veggi chicken tropicana’ en de ‘Veggi shoarma’. De ‘Veggi chicken tropicana’ is ook als 100% vegan pizza te bestellen door online de mozzarella te vervangen voor vegan kaas.

Tyla Robinson, chef Domino’s vertelt: “Deze pizza’s zijn echt een aanvulling op ons menu. We willen namelijk voor iedereen lekkere pizza’s maken, welke voorkeuren je ook hebt. Daarom zijn de vegetarische kip en shoarma 100% vrij van ingrediënten van dierlijke oorsprong en kunnen daarom ook als los ingrediënt worden toegevoegd op de vier vegan pizza’s die al op het menu staan. Goed nieuws voor veganisten dus!”

Smaaktest

Uit onderzoek* blijkt dat smaak is nog steeds de belangrijkste reden waarom consumenten vlees eten. Bovendien denken veel mensen dat vleesvervangers niet lekker zijn. Daarom ging Domino’s de straat op en vroeg voorbijgangers de nieuwe pizza’s te proeven. Bekijk de reacties hier.

 

Partner Week zonder Vlees

Van 9 t/m 15 maart is het de Week zonder Vlees. Domino’s is voor het eerst partner van dit initiatief. Marianne Kemps vertelt: “Met onze deelname willen we laten zien dat het heel gemakkelijk is om een dag geen vlees eten. Je hebt niet altijd zin om te koken en wil je lekker bestellen. Ook dan kun je vlees laten staan, want de vegetarische en veganistische pizza’s zijn bij alle 290 vestigingen verkrijgbaar.” 

 

 

 

 

Over Domino’s

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 290 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s 
21% van alle bestellingen een pizza vegetarisch bevat. 
Domino’s bakte 4 miljoen vegetarische en veganistische pizza’s in 2019. 
In 2016 waren dit er 1,9 miljoen. Dit is een stijging van 105%. 

het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, Denemarken, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl. 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Wil je meer weten wat Domino’s doet op het gebied van productontwikkeling, innovatie, technologie of veiligheid? Of heb je een andere vraag?  Neem dan gerust contact met ons op.

Marianne.kemps@dominos.nl of 06- 29 40 67 15

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0003FF136E40 - 10.107.56.174 - WEU]