BESTEL ONLINE

Nieuws & media Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip 

Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip 

Foodservice Award 2020

Gorinchem, 15 januari 2020- Op de Horecava werd Domino’s op dinsdag 14 januari uitgeroepen tot de winnaar in de categorie ‘bezorgen’. De nummer 1 pizzaketen in Nederland, met ruim 290 vestigingen in het land won onder andere van de genomineerden AH.nl en Thuisbezorgd. Met een ruime 8 scoorde Domino’s het hoogst op winkelgemak.

 

Nicky Claeys, CMO Domino’s Noord Europa nam de Award in ontvangst. Op de vraag wat het succes is van de formule luidt het antwoord:  “30 jaar geleden was Domino’s één van de eerste maaltijdbezorgers van Nederland. De markt ziet er nu compleet anders uit dan toen. Onze hele keten zowel binnen- als buiten de winkel is gedigitaliseerd met als belangrijkste doel het winkelgemak te vergroten. Onze innovaties zijn hier ook op gericht. Denk aan de ontwikkeling van bestel-apps maar ook functionaliteiten zoals de pizzatracker en Order Anywhere. Met deze Award laten klanten zien dat ze ons vooral op winkelgemak enorm waarderen. En daar doen we het voor.”

 

Winkelgemak & assortiment
Winkelgemak is meer dan alleen een goedlopend bestel- en bezorgproces. Natuurlijk telt een snelle bezorging. Want hoe warmer de pizza, des te beter de kwaliteit en daarmee een hogere klantwaardering. Winkelgemak vertaalt zich ook in assortiment. Domino’s breidde onlangs haar menu uit met drie nieuwe vegetarische pizza’s die zijn belegd met vegetarische kip en vegetarische shoarma. Aan de andere kant brengt de keten een ode aan de pizza zelf en introduceert deze maand de pizza onder de pizza’s; De Dominator. Een vierkante pizza met een super dikke en luchtige bodem. Nicky vervolgt: “We willen voor iedereen lekkere pizza’s maken. Of dat nu vegetarisch is omdat je een dagje geen vlees wilt eten, of dat je een dag je helemaal los wilt gaan en samen met vrienden wilt genieten van pizza. Met een breed assortiment hebben we voor ieder wat wils of waar je op dat moment zin in hebt.”

 

Verwachting 2020
Domino’s ziet ook voor 2020 verdere groei in de markt. De keten opent dit voorjaar haar 300e winkel. Met de groei zijn ook bezorgers (jongens én meiden) nodig om de eer van deze Award hoog te houden.

 

Wist je dat in 2019:
- Er 7 miljoen bestellingen zijn bezorgd
- Er 20 miljoen pizza’s werden gebakken
- De Magaritha en Perfect Pepperoni nog steeds de populairste pizza’s zijn
- De drukste bezorgdagen zijn: 1 januari, Koningsdag en Black Friday
- De gemiddelde bezorgtijd 20 minuten bedraagt
- Er 22 nieuwe winkels bij kwamen, waardoor het mogelijk is om nog sneller een pizza te bezorgen
-  10.000 bezorgers rondrijden van Domino’s
-  Steeds meer meisjes kiezen om te gaan bezorgen  

Over de Food Service Awards
De ‘Foodservice Award’ onderscheidt dertien categorieën: Koffie & Lunchrooms, Fastservice, Snackbars, Hotels, Cafés/Restaurants, To Go, Pompshops, Leisure, Catering, Bezorgen, Speciaalzaken, Food Retail en Marktkramen.
 Alle Nederlandse foodservice bedrijven met minimaal vijf vestigingen konden deelnemen aan de verkiezing. Consumenten beoordeelden bedrijven op aspecten als service, kwaliteit van producten en gastvrijheid.