BESTEL ONLINE

Domino’s zet vegetarische kip op de kaart

 

Ruim 67% van de Nederlanders is flexitariër. Uit onderzoek van GFK* blijkt dat deze groep één a twee dagen geen vlees of vis eet. Vanaf vandaag zet de pizzaketen drie (vegetarische) kippizza's op de kaart. Zo maakt Domino's het nog gemakkelijker om een dag geen vlees te eten. De vegetarische kip is 100% plantaardig en veganistisch. De Veggi Chicken is daarom ook geschikt om als extra ingrediënt toe te voegen op één van drie bestaande vegan pizza’s. De nieuwe pizza’s zijn vanaf maandag 8 juli verkrijgbaar bij alle Nederlandse Domino’s vestigingen.

Domino’s ziet de vraag naar vegetarische en veganistische pizza’s stijgen. Tyla Robinson, chef Domino’s Nederland vertelt: “Smaak is de belangrijkste reden waarom mensen nog vaak voor vlees kiezen. Terwijl we aan de andere kant zien dat één of meerdere dagen in de week geen vlees eten, steeds normaler wordt. Met de komst van drie nieuwe kip pizza’s, wilden we daarom ook een vegetarische variant maken. De uitdaging was om een vegetarische kip te vinden die qua smaak en structuur niet onder doet dan de ‘gewone’ kip.”

 

Blind test

Domino’s testte ruim 50 verschillende plant based producten. Tyla vervolgt: “Na maanden van testen en proeven, waren we ervan overtuigd dat we het beste alternatief voor kip hadden gevonden. Juist omdat smaak en structuur zo belangrijk is voor mensen die minder vlees willen eten, gingen we de uitdaging aan. We nodigden de grootste kipliefhebbers uit bij Domino’s om als eerste de nieuwe pizza’s met kip te komen proeven. Wat zij niet wisten, was dat we hen ook de pizza’s met de Veggi Chicken lieten proeven.” Of de kipliefhebbers het verschil proefden, dat zie je hier: https://youtu.be/j1PLVfLDS2

Voor ieder wat wils

De drie ‘Veggi chicken’ pizza’s zijn van 8 juli tot 8 september te bestellen. Naast de Veggi chicken, zijn de drie pizza’s ook te bestellen met gewone kip. De chickenburger pizza is belegt met Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, augurk, verse tomaat, (veggi) chicken, lente ui en een swirl van burgersaus. De Chicken Piri Piri met tomatensaus, mozzarella, paprika en (veggi) chicken en een swirl van Piri Piri saus. En de BBQ Chipotle met Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, (veggi) chicken, lente ui en een swirl van chipotle saus.

Zelf samenstellen

De menukaart van Domino’s telt ruim 24 pizza’s. Met de komst van de Veggi Chicken pizza’s, heeft de pizzaketen in totaal acht vegetarische pizza’s op het menu en drie veganistische pizza’s. De Veggi Chicken is 100% plantaardig en veganistisch. Hierdoor is het ook voor veganisten mogelijk om de veggi chicken als extra topping toe te voegen op één van de drie vegan pizza’s.

 

 

Einde persbericht

Over Domino’s Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 280 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 15 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, Denemarken, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl. Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15