BESTEL ONLINE

 

Gorinchem, 16 mei 2019

 

Domino’s nieuwe partner eDivisie

Duizenden nieuwe pizzabakkers en bezorgers gezocht onder spelers van de populaire FIFA-game

 

Met de sterke groei in het aantal winkels en de stijgende vraag naar bezorgmaaltijden, zoekt Domino’s de komende jaren duizenden nieuwe medewerkers. Het grootste bezorgrestaurant van Nederland gaat daarom een partnership aan met de edivisie, de officiële FIFA esports-competitie van Nederland. Gedurende tenminste één jaar worden er onder de noemer ‘Step Up Your Game’ verschillende activiteiten uitgerold. Met onder andere een online wervingscampagne en een intern programma voor huidige en nieuwe medewerkers. Op 29 mei vindt de online aftrap van het partnership plaats, verzorgd door de bekende influencers.

 

FIFA skills zijn pizza skills

Bij FIFA draait het om skills. Behendigheid, snelheid en samenwerking. Diezelfde skills zijn ook nodig om als pizzabakker of bezorger aan de slag te kunnen. Als kick-off van het partnership worden FIFA-influencers uitgedaagd om hun FIFA skills toe te passen bij Domino’s.

Middels een online-campagne worden spelers van de edivisie uitgedaagd om hetzelfde te doen. Ook krijgen gamers, naast het ontwikkelen van hun werk-skills, de mogelijkheid om binnen Domino’s verder te werken aan hun game skills. Als partner van de edivisie organiseert Domino’s interne competities tussen de winkels en maken de nieuwe en huidige collega’s kans op masterclasses van succesvolle edivisie-spelers.

 

Het partnership met de edivisie start op 22 mei 2019 en loopt tot en met mei 2020. Met het partnership verwacht Domino’s veel jonge mensen te werven en daarmee duizenden vacatures in te kunnen vullen. Geïnteresseerden kunnen direct op zoek naar vacatures via www.dominosjobs.nl/stepupyourgame

 

VERDIEPING

 

Casper Mooyman, head of marketing Nederland Domino’s over de invulling van het partnership en de overlappingen van de benodigde skills: “Het partnership met de edivisie is de ideale match voor het werven van toekomstige pizzabakkers en bezorgers. Als pizzabakker moet je behendig kunnen zijn. Je moet razendsnel het deeg kunnen ‘dokken’ en stretchen’ zoals we dat noemen. En perfect kunnen sauzen en beleggen. Als bezorger moet je in het heetst van de strijd je hoofd koel weten te houden. Zodat je snel en veilig de pizza’s kunt bezorgen.

Doordat we gamers de kans bieden om, naast hun werk-skills, hun game-skills binnen Domino’s verder te ontwikkelen, bieden we iets unieks ten opzichte van andere (bij) banen. Bovendien is ‘gamification’ onderdeel van ons DNA. Waar ter wereld je ook voor Domino’s werkt, onze missie is ‘more pizza en more fun’. Dat zie je terug in veel activiteiten die we organiseren zoals bijvoorbeeld de felbegeerde ‘pinnetjes’ voor op de petten die je kunt verdienen.”


Marc Rondagh, Business Development Manager Eredivisie CV: "Het partnership met Domino’s helpt ons in het maken van mooie plannen voor het komende edivisie-seizoen. Samen met Domino’s en de rest van onze partners kunnen we komend seizoen een nog aantrekkelijkere FIFA esports-competitie bieden. Domino’s is een wereldwijd actief bedrijf, een A-merk en past goed bij de edivisie. Wij kijken ernaar uit om, middels een aantrekkelijke edivisie, onze achterban op een vermakelijke manier enthousiast te maken om bij Domino’s te gaan werken."

 

Kevin Loos, Head of Accounts Esports van 2Basics, dat het partnership initieerde: ‘Wij zien in de edivisie een enorm populaire FIFA-competitie waar veel jongeren naar kijken. Daarnaast weten we hoe belangrijk vaardigheden, als snelheid en behendigheid, zijn voor alle FIFA-spelers. Om die reden denken we dat dit platform voor Domino’s de ideale manier is om zich in de gekozen doelgroep te positioneren als aantrekkelijke werkgever. Samen met de edivisie en Domino’s gaan we mooie en relevante activiteiten ontwikkelen waar we nieuwe mensen mee kunnen werven.’

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie

Over Domino’s Pizza:

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 270 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Nederland en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

 

Over de edivisie

De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. Binnen de edivisie strijden esporters van de 18 Eredivisieclubs om het kampioenschap in de game FIFA 19 Ultimate Team. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de edivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten. De edivisie wordt mede mogelijk gemaakt door FOX Sports, KPN, Basic-Fit, Domino's, Radio 538 en 433.

 

Over 2Basics Marketing & Sports

2Basics is er voor merken en maatschappij. Ons ultieme doel is merken sterker te maken, hun omzet te laten groeien en tegelijkertijd een legacy na te laten. 2Basics wint de harten van mensen en bouwt zo waardevolle en duurzame relaties tussen doelgroepen en merken. Door sport of andere passies (zoals gaming en esports) van doelgroepen als ingang te nemen en hier waarde aan toe te voegen. En door elke dag met topsportmentaliteit het maximale resultaat na te streven. Want sport heeft de kracht om merken en de maatschappij een beetje beter te maken!

 

Contact:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Domino’s: Marianne Kemps, PR manager Domino’s NL & BE 

marianne.kemps@dominos.nl, +31 (0)6 29 40 67 15

 

Edivisie: Marc Rondagh, Business Development Manager Eredivisie CV

Marc.rondagh@eredivisie.nl , 06-10306705

 

2Basics Marketing & Sports: Kevin Loos, Head of Accounts Esports

kevin@2basics.nl, 06-33313121