BESTEL ONLINE

Persbericht

Gorinchem, 20 maart 2017

Domino’s heeft GPS-Tracking in alle winkels uitgerold

 

Vanaf vandaag maken alle winkels van Domino’s door het hele land gebruik van GPS-trackers. De bezorging wordt hierdoor zichtbaar gemaakt voor zowel de klant, als de manager.  Klanten die via www.dominos.nl bestellen, kunnen zo automatisch de bezorging volgen, en tot op de minuut weten wanneer hun bestelling aankomt. Na het succesvol uittesten van de nieuwe dienst in de winkels in Hoogeveen, Soest, Empel, Hoofddorp en Gorinchem, is nu de rest van Nederland aan de beurt.

 

“Na het succesvol testen van GPS technologie, zijn wij zeer verheugd de gratis service te lanceren in al onze winkels verspreid door heel Nederland. Het gemak voor de klant staat voor ons voorop en wij weten dat klanten dit appreciëren.”, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s Nederland & België. “Klanten van Domino’s krijgen door de GPS-Tracker meer controle en inzicht over de bezorging van hun bestelling, en kunnen zo hun tijd efficiënter invullen. Op de GPS-Tracker is te zien hoelang het nog duurt voordat de bezorger voor de deur staat, dus de klant kan zelf inschatten of er nog tijd is om nog even te douchen of de hond uit te laten.”

 

Ook de managers in de winkels ervaren veel gemak met de GPS-Trackers. De grootste winst zit vooral in verbeterde analyse met meer inzicht in de route en controle over de afgesproken procedures met betrekking tot snelheid en veiligheid. De managers weten door de GPS-Tracker ook precies waar de bezorger zich bevindt, waardoor snel geanticipeerd kan worden ten tijden van een ongeval of overval. In Australië en Nieuw-Zeeland gebruikt Domino’s de GPS-Tracking reeds een jaar in meer dan 600 winkels met groot succes. De GPS-Tracker heeft ervoor gezorgd dat het aantal ongelukken in Australië zelfs verminderd is met 50%, en de geldende snelheidslimieten beter in acht genomen worden, wat zowel bezorger, manager als klant ten goede komt.

 

Om de nationale uitrol te ondersteunen gaat er een grote cross-mediale introductie campagne van start, met onder andere een toegewijde TV spot, een online video, tutorials en een leuk activatieprogramma waar consumenten aan kunnen meedoen, namelijk ‘’Follow The Pizza’. Hierbij wordt vanaf 31 maart wekelijks in zes verschillende steden een bezorger op pad gestuurd naar een geheime locatie. Door middel van de GPS-Tracker kunnen geïnteresseerden een bezorging volgen. Degene die als eerst bij het eindpunt van de bezorger is en op zijn smartphone de GPS-Tracker laat zien, verdient de pizza’s die de bezorger bij zich heeft.