BESTEL ONLINE

Persbericht

Gorinchem, 29 maart 2017

   

 Zelfstandig bezorging van Domino's Pizza door Starship robots wordt primeur in Europese steden

 

Amsterdam, 29 maart 2017 — Starship Technologies, het bedrijf dat werkt aan robots die zelfstandig producten kunnen bezorgen, heeft vandaag aangekondigd dat zijn robots in diverse Europese steden pizza's gaan bezorgen. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met Domino's Pizza Enterprises (DPE), hoofdfranchisenemer van het merk Domino’s Pizza in o.a. Nederland, België en Duitsland, en een wereldwijde marktleider in de pizzabranche. Bij Domino's is het project onderdeel van het DRU (Domino's Robotic Unit)-framework, een initiatief om pizza's te laten bezorgen door robots en drones.

 

De Starship-robots gaan binnenkort in geselecteerde Nederlandse en Duitse steden van start met het bezorgen van pizza's, in een straal van ongeveer 1 tot 1,5 kilometer rond Domino's vestigingen.

 

Domino's Pizza Enterprises (DPE) is de grootste franchisenemer van Domino's Pizza ter wereld. Het bedrijf is actief in zeven landen en bezorgt dagelijks honderdduizenden pizza's vanuit meer dan 2.000 winkels.  Domino's Robotic Unit (DRU) zal het nieuwe samenwerkingsverband aansturen, na eerder in 2016 de eerste leveringstesten over de grond en door de lucht te hebben uitgevoerd in Australië en Nieuw Zeeland.

 

"We hebben dezelfde visie als Domino's: het gemak voor de klant continu verbeteren", aldus Ahti Heinla, Chief Executive Officer van Starship Technologies. "Domino's maakt niet alleen heerlijke pizza's – als je de luxe van tijd en controle teruggeeft aan de klant, is dat de perfecte topping. En onze robots zijn in de ideale positie om dat te doen."

 

Volgens Don Meij, Group CEO en Managing Director van Domino's, is de samenwerking tussen Domino's en Starship Technologies een belangrijke volgende stap om bezorging door robots werkelijkheid te laten worden.

 

"We zijn wereldwijd actief, en we willen heel graag innovatieve technologie ontwikkelen in alle landen waar we actief zijn. We zijn heel enthousiast over de samenwerking met Starship, omdat reguliere leveringen door robots op deze manier weer een stap dichterbij komen.

 

Andre Ten Wolde, CEO Domino’s Nederland & België, voegt toe: "De robots zijn een aanvulling op onze bestaande bezorgmethoden, zoals e-bikes,  scooters en auto’s. Hiermee zorgen we dat onze klanten altijd een warme, versgemaakte pizza kunnen laten bezorgen, waar ze ook zijn.”

 

"Als je kijkt naar onze groeiplannen voor de komende vijf à tien jaar, moeten we dit soort ideeën gaan ontwikkelen om straks nog steeds voldoende bezorgers te hebben.

 

Starship kondigde onlangs aan €16,5 miljoen aan startkapitaal te hebben binnengehaald via een samenwerking met Mercedes-Benz Vans. Hierdoor kan het zijn pilotprogramma's in Europa en de VS sneller gaan ontwikkelen.

 

Eerder is het bedrijf in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland en Estland al samenwerkingen gestart met Postmates, DoorDash, Hermes Parcel Delivery, Swiss Post en Wolt.