BESTEL ONLINE
Bezorgen
OF

Afhalen

Nieuws & media Burgers geven massaal gehoor aan oproep Domino's

Burgers geven massaal gehoor aan oproep Domino’s

Pizzaketen stuurt 100 brieven naar gemeenten voor lichtpunt

Gorinchem, 25 november 2019 – Precies één maand geleden startte Domino’s haar campagne voor meer licht in de duisternis om aandacht te vragen voor veiligheid tijdens de donkere winter maanden. Mensen gaven massaal gehoor aan de oproep om een lichtpunt aan te vragen. De pizzaketen ontving meer dan 150 aanvragen uit heel het land. Op haar beurt stuurde Domino’s afgelopen week 100 brieven naar gemeenten met de oproep om gezamenlijk donkere en onveilige plekken voor haar inwoners en bezorgers te verlichten. Inmiddels is de keten in gesprek met diverse gemeenten.

Foto: Aanvragen lichtpunten

De campagne ‘licht in duisternis’ riep heel wat vragen op bij gemeenten. Marianne Kemps, PR manager vertelt: “We ontvingen ontzettend veel reacties en telefoontjes van gemeenten; ‘gaan jullie zelf lichtpunten plaatsen? En, mag dat zomaar?’ Natuurlijk beseffen we dat het plaatsen van verlichting de taak is van de gemeente zelf. Wel dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor veiligheid. En die veiligheid kunnen we alleen vergroten door met elkaar samen te werken. Dat gebeurt in onze ogen nog veel te weinig.”

 

Eerste lichtpunten

De pizzaketen wil samenwerken met zoveel mogelijk gemeenten om de veiligheid tijdens de donkere maanden te vergroten. Kemps vervolgt: “momenteel zijn we met een twintigtal gemeenten in gesprek. Sommige gemeenten pakken zelf de verlichting aan aan de hand van de aanvragen die wij binnen hebben gekregen. Andere gemeenten vragen ons tijdelijk te ondersteunen met mobiele lantaarnpalen. De verplaatsbare lantaarnpalen werken op zon-energie en gaan automatisch aan wanneer het begint te schemeren. Ze geven een prettig, helder licht”. Domino’s verwacht in december de eerste lichtpunten te kunnen bezorgen.

 

De campagne startte op 27 oktober, de dag waarop de wintertijd inging en loopt t tot en met 29 maart 2020, de dag waarop de nachten weer korter worden. Lichtpunten kunnen nog steeds worden aangevraagd op www.dominos.nl/lichtpunten

 

***

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

 

Over Domino's

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 280 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.

 

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0003FF1B30B6 - 100.116.110.61 - NEU]