BESTEL ONLINE

Domino’s trapt Order Anywhere af

met ludieke helikopter-actie


Dat Domino’s altijd open staat voor vernieuwing en uitdaging is niets nieuws. Ter lancering van Order Anywhere,
een gloednieuwe mobiele bestelmogelijkheid via GPS, heeft Domino’s ook afgelopen donderdag 29 september een ludieke actie uitgevoerd. De uitdaging was om snel op een plek te leveren die tot dan toe niet bereikbaar was. Normaal gesproken kunnen de inwoners van Texel niet van de warme, verse pizza’s van Domino’s genieten, simpelweg omdat er geen vestiging op het eiland is.

De uitdaging: pizza bezorgen op Texel

Het Domino’s team ging echter de uitdaging aan en slaagde erin om binnen 45 minuten, vanuit de Domino’s vestiging in Den Helder, tientallen pizza’s warm af te leveren bij de hongerige lokale voetbalclub SV Oosterend en Reddingsbrigade Texel De Koog. En dit door inzet van bijzondere middelen. De pizza’s worden niet simpelweg bezorgd per scooter, elektrische fiets of auto; per helikopter werd over zee gevlogen om de warme pizza’s razendsnel te bezorgen.                               

En louter bezorgen was voor deze “Dominoids” niet genoeg. De teamleden waren erop gebrand een scherpe tijd neer te zetten zodat de pizza’s nog heerlijk warm zouden aankomen. Ronald Kooij, franchisenemer van Domino’s Den Helder, daagde zijn team uit om dit binnen drie kwartier te doen om zo een historische tijd en gebeurtenis neer te zetten. “Met een helikopter tot onze beschikking, mocht het niet fout gaan en moesten we die tijd kunnen halen,” aldus de franchisenemer.

Wereldrecord pizza bezorgen met helikopter

De uitdaging was spannend, vooral omdat het tijdens de bezorging met bakken uit de hemel kwam, maar doorzettingsvermogen zorgde voor succes. Iets meer dan 44 minuten na de bestelling konden de Texelaren genieten van 52 heerlijke Domino’s pizza’s. Ook Nicky Claeys, CMO van Domino’s, was opgetogen ” Ik denk zelfs dat we met deze actie het wereldrecord pizza leveren per helikopter gevestigd hebben! Met deze ludieke actie wilden we onderstrepen dat we het bestelgemak voor onze klanten nog verder vergroot hebben. Bestellen bij Domino’s is nu mogelijk, niet alleen thuis, maar ook op ongewone plekken zoals het strand, het bos of je sportvereniging. Order Anywhere, nu beschikbaar op de Domino’s mobiele app, zet jouw locatie op basis van GPS om in een bezorgadres. En zo komen wij naar je toe.”

De functionaliteit, waarmee Domino’s als eerste QSR restaurantketen dit in Nederland introduceert, is vanaf nu beschikbaar via de smartphone en kan er (bijna) overal worden besteld.

Lees meer over Order Anywhere