BESTEL ONLINE
Bezorgen
OF

Afhalen

Nieuws & media   Domino's bezorgt licht op donkere dagen

Domino’s bezorgt licht op donkere dagen

Gorinchem, 24 oktober 2019 - Het is de donkerste tijd van het jaar. De dagen worden korter en het is vaak slecht weer. Met de donkere dagen, neemt ook de kans op ongelukken en overvallen op maaltijdbezorgers toe. Ook zijn er veel plekken op straat die in het donker onveilig aanvoelen. Domino’s Nederland wil hun pizzabezorgers én andere weggebruikers beschermen en start een campagne voor meer licht in de duisternis. Vanaf zaterdagnacht 27 oktober om 3.00 uur- het begin van de officiële wintertijd - kan iedereen via dominos.nl/lichtpunten een lichtpunt aanvragen. De eerste lichtpunten zijn inmiddels bezorgd in de gemeente Voorschoten

Foto: bezorger bij het eerste Domino’s lichtpunt in Voorschoten 

Pop-up lantaarnpalen

Steegjes, pleintjes achteraf, weggetjes met veel struiken, rotondes en andere plaatsen zonder goede verlichting. In de wintermaanden neemt het aantal ongelukken met en overvallen op bezorgers toe. De bezorgers van Domino’s komen regelmatig op dit soort plekken om hun bestelling af te leveren. Hun veiligheid is voor het bedrijf enorm belangrijk.Tijdens de donkere wintermaanden gaat Domino’s plekken die onveilig aanvoelen verlichten. PR-manager Marianne Kemps: “Dit najaar bezorgen we nu niet alleen je favoriete pizza, maar ook lichtpunten. Dat zijn mobiele lantaarnpalen met helder ledlicht. Die maken donkere plekken veiliger voor de bezorgers en voor iedereen die erlangs moet.” De verplaatsbare lantaarnpalen werken op zon-energie en gaan automatisch aan wanneer het begint te schemeren. Ze geven een prettig, helder licht.

Samen voor veiligheid

Domino’s doet al veel aan de veiligheid van hun bezorgers. “Daarom rusten we onze bezorgers uit met de juiste verlichting. Dankzij een GPS-tracker weten we precies waar ze zich bevinden. Ook
hebben ze weinig geld bij zich en krijgen ze een cursus verkeersveiligheid”, vertelt Kemps. De pizzaketen wil samenwerken met zoveel mogelijk gemeenten en bewoners om de veiligheid tijdens de donkere maanden te vergroten. Op dominos.nl/lichtpunten kan iedereen een lichtpunt aanvragen voor een donkere of onveilige plek in hun woonplaats.

De eerste lichtpunten zijn inmiddels bezorgd. De primeur was voor de gemeente Voorschoten. Met de aanvragen die Domino’s binnenkrijgt, gaat de keten in overleg met de betreffende gemeente. Kemps: “We dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid om de veiligheid op de weg te vergroten. Samen met gemeenten willen we kijken op welke plekken het mogelijk is extra lichtpunten te plaatsen.”

De actie loopt van 27 oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat, tot en met 29 maart 2020, de dag waarop de nachten weer korter worden.

*** Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

Over Domino's

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 280 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0003FF1B30B6 - 100.116.110.61 - NEU]