BESTEL ONLINE

  

 

Domino’s ziet de vraag naar vegetarische- en veganistische pizza’s stijgen met 25%

Dat de vraag naar ‘minder vlees’ stijgt, ziet ook Domino’s terug in het aantal bestellingen van vegetarische en veganistische pizza’s. In 2019 (gemeten januari-september) werden er 25% meer vegetarische en veganistische pizza’s verkocht in vergelijking met het jaar daarvoor. Tyla Robinson, chef Domino’s pizza vertelt: “In april 2018 introduceerden we drie veganistische pizza’s. Sinds de introductie bakten we bijna een half miljoen veganistische pizza’s.” 

Veggie chicken
Ook de vegetarische pizza wint aan populariteit. Voor de zomer introduceerde de pizzaketen drie nieuwe pizza’s met vegetarische kip. Tyla vervolgt: “De reden dat veel mensen nog steeds voor vlees kiezen is smaak. Bij de lancering hielden we een blindtest onder onze échte kipliefhebbers. De vegetarische kip werd super goed ontvangen. Niemand had door dat het om vegetarische kip ging.” Bekijk de blindtest hier https://www.youtube.com/watch?v=2uqgqE90Xys 

Vierde vegan pizza op het menu
Het aanbod van de vegetarische pizza’s bij Domino’s bestaat momenteel uit de pizza’s: Caprese, Veggi, Margaritha, en Funghi. De vegan pizza’s bestaan uit Margaritha, Spicy en BBQ. Begin oktober komt er een nieuwe vegan pizza op het menu. De vegan Funghi met champignons en lente-ui.

100% vers
Met de introductie van de vegan pizza's, paste Domino's in 2018 ook meteen haar receptuur aan voor al haar deeg.
Het deeg bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en is daarom geschikt voor veganisten en voor mensen met een lactose-intollerantie. Bovendien zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur-kleur en smaakstoffen en komen de groenten van een lokale groentenboer. 

 

 

Einde persbericht - 
Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 280 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Denemarken en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, 
marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15