BESTEL ONLINE

Domino’s is Supporter van Schoon 


Vandaag wordt de intentieverklaring van Domino’s met NederlandSchoon getekend. Domino’s maakt zich hard voor een schone omgeving, omdat zij van mening is dat dit een belangrijk onderdeel is van een goede bedrijfsvoering en het de klantbeleving positief beïnvloedt.

Supporter van Schoon
Domino’s bekommert zich al langere tijd om een schone omgeving, wat onder andere wordt geuit door schoonmaakacties door medewerkers gedurende de Stuntweken. Domino’s heeft afgelopen week haar 200e winkel geopend en is nog lang niet klaar met groeien. Met het groeien van het bedrijf wordt ook de mogelijke hoeveelheid (zwerf)afval groter, het is dan ook een logische stap om Supporter van Schoon te worden.

‘’Hoe groter de groep mensen die het belang inziet van een schone leef- en werkomgeving, des te meer mensen dit ook zullen naleven, ook in de buurt van onze Domino’s winkels. Met het oog op de positieve klantbeleving en de verantwoordelijkheid van Domino’s als organisatie, is dit een stap in de goede, schonere richting.’’ Aldus CEO André ten Wolde.

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon, verwelkomt het Supporterschap van Domino’s: “We zijn verheugd dat Domino’s ‘Supporter van Schoon’ is geworden en zich actief gaat inzetten voor een schonere leef- en werkomgeving. Ze laten hiermee hun lokale, regionale en landelijke betrokkenheid zien.’'

Maatregelen
Na het tekenen van de intentieverklaring worden de schoonmaakacties tijdens de Stuntweken voortgezet. Er wordt in deze week dagelijks een schoonmaakploeg de straat op gestuurd om de omgeving van de winkel schoon te maken. Daarnaast komt voor iedere winkel een Supporter van Schoon afvalbak te staan en worden gedurende het komende jaar nieuwe initiatieven door NederlandSchoon en Domino’s gezamenlijk opgepakt.

Domino’s is ook op andere vlakken milieubewust. Zo is Domino’s de grote voortrekker binnen de branche van bezorgen per e-bike en e-scooter. Verscheidene vestigingen van Domino’s rijden al volledig met e-bikes. Over het hele land is het wagenpark van Domino’s reeds 30% elektrisch en het bedrijf heeft zich als doelstelling gezet tegen het eind van 2016 50% van het volledige wagenpark elektrisch laten rijden. Zo is op meerdere vlakken schoon momentum.

Over NederlandSchoon
NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl 

Over Supporter van Schoon
Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, bedrijven, organisaties, gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we een grotere vuist tegen zwerfafval. Samen staan we sterker voor een schone buurt. Kijk voor meer informatie en acties in de buurt op supportervanschoon.nl.