BESTEL ONLINE

Domino's en andere pizzaketens, zoals Papa John's


 

Domino's

Domino’s is het op één na grootste pizza bezorgingsbedrijf ter wereld. Wereldwijd heeft Domino’s meer van 12.500 winkels, gevestigd in meer dan 80 landen. Iedere dag worden er maar liefst 1,5 miljoen pizza’s van Domino’s gegeten door mensen overal ter wereld. Domino’s is opgericht in 1965, en is sinds 1989 gevestigd in Nederland. Inmiddels is Domino’s doorgegroeid naar 180 vestigingen in Nederland, en zal Domino’s deze zomer haar 200ste winkel openen. Domino’s is druk bezig met innovatie. Dit wordt bijvoorbeeld bewezen door het lanceren van nieuwe technologieën zoals een zelfrijdende bezorg robot: DRU. Maar dit komt bijvoorbeeld ook terug in kleinere dingen zoals het online kunnen tracken van de bestelling, zodat je het proces van je pizza precies kunt volgen!

Bestel op dominos.nl

Papa John’s 

Papa John’s is een pizza-keten die vooral gevestigd is in Amerika en Groot Brittanie. Papa John's gaat deze zomer zijn winkels uitbreiden naar Nederland. Het eerste filiaal van Papa John’s zal hoogstwaarschijnlijk gevestigd zijn in Amsterdam. Papa John’s heeft wereldwijd al meer dan 5000 filialen, waarvan het overgrote deel in Amerika gevestigd is. De uitbreiding naar Nederland is een onderdeel van de Europese expansie. Naast Nederland staan ook Spanje en Frankrijk op de planning van Papa John’s. Papa John’s is opgericht in 1984, en is inmiddels doorgegroeid naar een grote internationale keten.

Andere pizzaketens in Nederland

Naast Domino’s en Papa John’s is New York pizza een bekende pizzaketen in Nederland. New York pizza opende haar eerste vestiging 1993 in Amsterdam, een jaar later volgde de tweede. Inmiddels is New York in bezit van 125 winkels in Nederland. Nederland is dan ook de enige markt waar New York pizza gevestigd is, in tegenstelling tot Domino’s Pizza en Papa John’s die wereldwijd actief zijn.