BESTEL ONLINE

Samen tegen voedselverspilling

Domino’s X Too Good To Go

Wereldwijd wordt 1/3e van al het eten verspild*. Binnen Domino’s vinden we het belangrijk om op een verantwoorde manier met onze ingrediënten om te gaan. Zo kopen we al onze groenten vers in. Om te voorkomen dat we iets weg moeten gooien, kunnen onze winkels deelnemen aan een speciaal programma met Too Good To Go. We leggen je graag uit hoe dit werkt. 

Wat is Too Good To Go?  
Too Good To Go is een organisatie die voedselverspilling tegengaat. Via de app kunnen bedrijven hun overschotten aanmelden. Deze kun je tegen een mooie prijs kopen. Zo gaan we samen voedselverspilling tegen.

Hoe werkt Too Good To Go via Domino’s? 
In onze vestigingen gaan we voedselverspilling zoveel mogelijk tegen. Is er toch iets over? Dan kunnen onze lokale ondernemers pakketten aanmelden op Too Good To Go. Hiermee kun jij tegen een mooie prijs pizza’s of andere smakelijke producten op ons menu komen afhalen in een winkel bij jou in de buurt.

Welke vestigingen van Domino’s doen mee aan Too Good To Go?
Via de Too Good To Go app kun je zien welke vestigingen op dit moment pakketten beschikbaar stellen. Binnen Domino’s werken we met een franchiseformule. Dit betekent dat onze vestigingen worden gerund door lokale ondernemers. Onze franchisenemers kiezen zelf of zij deelnemen aan dit programma en bieden hun pakketten aan wanneer zij iets over hebben. Daardoor kan het voorkomen dat de vestiging bij jou in de buurt op dit moment niet in de Too Good To Go app te vinden is.

Welke producten kan ik aanschaffen bij Domino’s via Too Good To Go?
Domino’s biedt twee pakketten aan via Too Good To Go. Allereerst het duo pizzapakket. Dit is een pakket met twee verse, handgemaakte pizza’s van Domino’s. Het betreft twee pizza’s van het menu van Domino’s, welke worden belegd met ingrediënten die tegen de THT datum lopen of bijvoorbeeld dezelfde dag uit de verpakking zijn gehaald en niet tot de volgende dag kunnen worden bewaard. Denk aan paprika, pepperoni of champignons.

Het tweede pakket is een verrassingspakket. In dit pakket vind je een combinatie van pizza(‘s) en bijgerechten die tegen de THT datum lopen. Denk bijvoorbeeld aan een cheesybread of een heerlijke lava cake.  

Hoe duur is een Domino’s pakket via Too Good To Go?
Je koopt een Domino’s pakket tegen een lager tarief dan onze gebruikelijke menuprijzen. Gemiddeld betaal je 1/3e van de originele prijs. Een pakket kost gemiddeld €7,50

Is mijn bestelling wel vers en van goede kwaliteit als ik via Too Good To Go bestel?
De bestelling wordt gemaakt met ingrediënten die tegen de THT datum lopen. In onze pakketten vind je dus zeker géén producten die over de datum zijn of beschadigd zijn. Ook ontvang je altijd producten die ook op ons menu te vinden zijn.

De pizza’s worden pas gemaakt na het plaatsen van jouw bestelling. Dit doen we met veel zorg en oog voor kwaliteit.

Wordt mijn Too Good To Go bestelling ook bezorgd?
Too Good To Go bestellingen kunnen in de winkel worden afgehaald en worden niet thuis bezorgd. Kom gezellig bij ons langs om je bestelling op te halen en zie hoe jouw pizza’s vers door onze collega’s worden bereid.  

Hoeveel verspilling gaat Domino’s tegen met deze samenwerking?
Dat verschilt per deelnemende vestiging. De samenwerking met Too Good To Go is gestart op maandag 18 september 2023. Zodra we concrete cijfers kunnen delen, doen we dat graag. 

Wat doet Domino’s verder tegen voedselverspilling?
Het liefst hebben we helemaal geen ingrediënten over. Daarom kopen we onze ingrediënten efficiënt in en werken onze franchisenemers met verschillende hulpmiddelen voor effectief voedselmanagement. En ook onze klanten stimuleren we om hun overgebleven puntje pizza niet weg te gooien. Bijvoorbeeld met lekkere leftover recepten.

*Bron: Too Good To Go