Domino's is partner van de week zonder vlees

Wist je dat:

  • 21% van alle bestellingen een pizza vegetarisch bevat
  • Domino’s 4 miljoen bakte vegetarische en veganistische pizza’s in 2019.(In 2016 waren dit er 1,9 miljoen. Dit een stijging is van 105%)
  • De populairste pizza de margherita is

Dit jaar is Domino’s voor het eerst trotse partner van de Week Zonder Vlees. Marianne Kemps van Domino’s vertelt: “Met onze deelname willen we laten zien dat je ook heel gemakkelijk een vegetarische maaltijd kunt bestellen en laten bezorgen. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen ons aanbod kennen. In 2019 werden er bijvoorbeeld 50% meer vegetarische en veganistische pizza’s verkocht in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat is een mooie ontwikkeling.” 

Pizza’s met vegetarische kip en shoarma

Of men nu gaat voor een pizza met alleen (Vegan) kaas, een pizza met veel groenten of een pizza met vegetarische kip of shoarma, Domino’s biedt voor ieder wat wils. De pizza margherita is veruit de meest populaire pizza maar de Veggi Pesto Pollo, één van de nieuwste aanwinsten op het menu doet het ook erg goed. Marianne vervolgt: “In januari introduceerden we drie nieuwe vegetarische pizza’s met vleesvervangers. Twee pizza’s met vegetarische kip en één met vegetarische shoarma. Deze pizza’s zijn echt een aanvulling op ons menu. We willen namelijk voor iedereen lekkere pizza’s maken, wat je pizzavoorkeur ook is. Goed om te weten is dat de vegetarische kip en shoarma 100% vrij van ingrediënten van dierlijke oorsprong en ook heel goed als los ingrediënt toegevoegd kunnen worden op één van de vier Vegan pizza’s.”

 

Smaaktest

Uit onderzoek* blijkt dat smaak is nog steeds de belangrijkste reden waarom consumenten vlees eten. Bovendien denken veel mensen dat vleesvervangers niet lekker zijn. Daarom ging Domino’s de straat op en vroeg voorbijgangers de nieuwe pizza’s te proeven. Bekijk de reacties hier

Screenshot 2021-06-02 at 13.36.29.png
  • png

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 18.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 330 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL