Rotterdamse Domino’s en Het Praktijk College starten praktijkopleiding tot pizzabakker

Het Praktijk College Rotterdam  (HPC) en vier Domino’s vestigingen (Spinozaweg, Blijdorp, IJsselmonde en Schiebroek) bieden vanaf nu een opleiding tot pizzabakker aan. Door middel van praktijkonderwijs krijgen de leerlingen alle benodigde kennis aangeboden om de fijne kneepjes van het pizza bakken te leren. De leerlingen, worden in kleine groepen zowel op school als op locatie opgeleid. Deze unieke vakrichting zorgt ervoor dat de jongeren gegarandeerd zijn van een baan. Na het succesvol afronden van de opleiding krijgen zij een baan aangeboden om zich als pizzabakker verder te ontwikkelen binnen Domino’s.

 “Wij hebben al jaren een goede relatie met het HPC college. Zo lopen er regelmatig leerlingen van de school stage bij Domino’s Rotterdam. Het ontwikkelen van een speciale opleiding tot pizzabakker bij Domino’s klonk als een logische vervolgstap. Ik vind het heel leuk om de ontwikkeling van de leerlingen te zien en ook de kansen te bieden die zijn wellicht anders niet krijgen”, aldus Duco Jonckheer, regiomanager van vier Domino’s vestigingen in Rotterdam.      

Ellen Wesdorp, locatiedirecteur HPC Charlois voegt toe: “Inmiddels is de eerste klas met veel enthousiasme gestart aan de opleiding ‘Pizzaiolo’. Onze docent is opgeleid door Domino’s. Tijdens de opleiding starten we met een basistraining op school waarbij we onder meer stilstaan bij het deeg, sauzen en het beleggen van de pizza’s.”

Na het succesvol doorlopen van de opleiding, waarin leerlingen worden beoordeeld aan de hand van verschillende competenties, ontvangen zij een certificaat vanuit Domino’s voor de opleiding pizzabakker.

Bieden van kansen

Het Praktijk College Rotterdam heeft drie locaties in de stad en biedt onderwijs aan jongeren met het doel hen op te leiden tot werk. Ellen vertelt: “Deze jongeren leren naar de middelbare school meestal niet verder. Als zij 18 jaar zijn, zoeken ze een baan die bij hen past. Het maken van een goede match tussen de mogelijkheden van de leerling en de mogelijkheden op de arbeidsplek is niet altijd eenvoudig. De huidige arbeidsmarkt stelt o.a. hoge eisen met betrekking tot de mate van zelfstandigheid en vakbekwaamheid. Voor jongeren is het soms lastig om aan al die verwachtingen te voldoen.  De samenwerking met Domino’s is daarom extra waardevol. Er wordt gedacht in kansen en in mogelijkheden en zo krijgen de jongeren van het praktijkonderwijs een unieke kans op een mooie baan.”

Meer informatie is te vinden op: LmcPro | Praktijkcollege Rotterdam [hpc-rotterdam.nl]

WhatsApp Image 2021-12-03 at 2.01.38 PM.jpeg
  • jpeg

Leerling Dinand Schipper is één van de startende leerlingen voor de opleiding tot pizzabakker.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen contact opnemen met regiomanager Domino’s Rotterdam: Duco Jonckheer. Email: duco@dpuno.nl

Ellen Wesdorp (locatiedirecteur HPC) via 010-4294946 of ewesdorp@lmc-vo.nl

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL