Van ICT naar pizzabezorger: bij Domino’s doet Dominik (20) wat hij écht leuk vindt

Door collega’s wordt hij de meest vrolijke en gezellige maaltijdbezorger van Nederland genoemd. Niet voor niets was Dominik Meenen, bezorger bij Domino’s in Winschoten, wekenlang koploper in de verkiezing voor Maaltijdbezorger van het Jaar. Dominik vertelt wat hem drijft in zijn dagelijkse werkzaamheden én hoe hij van elke werkdag een feestje maakt.

WhatsApp Image 2023-01-09 at 13.23.31.jpeg
  • jpeg

Werk dat bijna voelt als vrije tijd

Al in zijn jeugd kwam Dominik af en toe met zijn moeder genieten van een puntje pizza bij Domino’s. Sinds 2 jaar is hij zelf werkzaam bij Domino’s in Winschoten. Hij startte als bezorger toen hij 18 jaar was en had op dat moment een opleiding in de ICT achter de rug. Dominik: ‘’Toen ik eenmaal werkzaam was in de ICT, kwam ik erachter dat de hele dag binnen achter een laptop zitten eigenlijk niets voor mij is. Ik besloot op zoek te gaan naar een baan die ik écht leuk vond. Dat is gelukt. Mijn werk als bezorger bij Domino’s voelt soms bijna als vrije tijd, zoveel plezier heb ik erin.’’

Via een vriendin die al bij Domino’s werkte, raakte Dominik in gesprek: ‘’We belden meer dan 2 uur met elkaar en ik was gelijk enthousiast. Niet veel later startte ik als bezorger. Zowel op de scooter als op de fiets.’’

Nieuwe vriendschappen met collega's

Als er iets is dat Dominik voldoening geeft in zijn dagelijkse werkzaamheden, dan is het wel het werken in een hecht team: ‘’Er is een superleuke sfeer. Hoe langer je met elkaar werkt, hoe meer geschiedenis je samen schrijft. Ons team is een hechte vriendengroep geworden. Ik durf wel te zeggen dat Domino’s mensen bij elkaar brengt.’’

Dominik zou mensen die overwegen te solliciteren bij Domino’s zeker aanraden om dit te doen: ‘’Doordat het teamgevoel zo groot is, raak je in no time verslaafd aan de sfeer in de winkel.’’ Het hebben van leuke collega’s is voor hem dan ook het allerbelangrijkste in een baan. 

Tips voor (toekomstige) maaltijdbezorgers

Maar ook vrijheid en flexibiliteit zijn belangrijke voorwaarden voor Dominik als het gaat om de zoektocht naar een baan. Zo beschrijft hij: ‘’Ik werk afwisselend doordeweeks, in de avonden en in de weekenden. Afhankelijk van hoe het uitkomt voor de winkel en in mijn eigen planning. Daarnaast is onderweg zijn en in de buitenlucht aan het werk zijn ook erg fijn.’’

En als het een keer tegenzit? Dan blijft Dominik nog steeds overwegend positief. Zijn belangrijkste tips voor (toekomstige) maaltijdbezorgers zijn dan ook:

- Bezorg verstandig: door veilig te rijden en goed op te letten onderweg. Als het proces in de winkel op orde is, dan heb je voldoende tijd om je bestelling op een veilige manier bij de klant te bezorgen.

- Werk hard op de momenten waarop dat nodig is en motiveer je collega’s om ook op drukke momenten het plezier in het werk vast te houden.

- Als je toch al nat bent door de regen, laat het je plezier dan niet verpesten.

- Maak altijd tijd en ruimte voor een glimlach: of het nu naar je collega’s is of bij een klant: het maakt iedereen vrolijk.

Toekomstplannen

Naast bezorgen, maakt Dominik tegenwoordig ook steeds vaker zelf pizza’s in de winkel. Hij maakt graag eigen creaties met de beschikbare ingrediënten en zou elke pizzaliefhebber adviseren zelf ook eens zo’n eigen combinatie samen te stellen.

Met regelmaat verrast hij ook zijn collega’s met de gekste pizzacreaties. Op dit moment is zijn favoriete pizza een combinatie van vers deeg, tomatensaus, mozzarella, pepperoni, Spaanse pepers, Gouda kaas én cheddar kaas.  

Ondanks dat Dominik nog steeds veel plezier haalt uit bezorgen (want: je maakt van alles mee), kan hij er enorm van genieten om ook vaker in de winkel te staan. Dominik vertelt: ‘’In de winkel ervaar je nog veel meer het teamgevoel. Tegelijkertijd kan ik ook mijn enthousiasme naar klanten toe nog meer kwijt in de winkel. Aan de deur kreeg ik vaak al leuke complimenten, maar in de winkel is meer ruimte voor een praatje. Het is erg leuk om te horen dat klanten me een vrolijke jongen vinden. Doordat we dichtbij de grens zitten, help ik ook vaak de Duitstalige klanten. Die zijn erg blij dat ik hun taal spreek. Het maakt mij enthousiast als ik klanten en collega’s op die manier kan helpen.’’

Of Dominik zichzelf een leven lang bij Domino’s ziet werken? Daarop zegt hij het volgende: ‘’Ik leef bij de dag. Maar zolang ik plezier heb in mijn werk en nieuwe uitdagingen aan kan gaan, zie ik mezelf zeker nog lang bij Domino’s werken.’’

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL