Pizzakoeriers van Domino’s bezorgen boterhammen in plaats van pizza

Rotterdam, 2 maart 2023. De dag starten met een gezond ontbijt, dat is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Volgens het Jeugdeducatiefonds groeit 50% van de kinderen op zo’n 100 Rotterdamse basisscholen op in armoede*. Daarom bezorgen de pizzakoeriers van Domino’s op vrijdag 10 maart tussen 12.00 uur en 15.00 uur dit keer geen pizza’s maar schijf-van-vijf boterhammen op basisscholen. Het bezorgen van gezonde ontbijtboxen is een initiatief van 11 Domino’s franchisevestigingen in Rotterdam in samenwerking met Stichting Hotspot Hutspot, de initiatiefnemer achter de Boterhamsters.

Goede toekomst

Duco Jonckheer, regiomanager van Domino’s Pizza Rotterdam hoorde van de Boterhamsters en vond dit zo’n mooi initiatief dat hij meteen contact opnam met projectleider Pip Wong. Duco vertelt: “Bij Domino’s vinden we het belangrijk dat iedereen zich goed kan ontwikkelen en zo de kans heeft op een mooie toekomst. Daar hoort een gezond ontbijt bij. Echter we beseffen ons heel goed dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Wij hebben veel collega’s bij ons werken, die zelf niet altijd een gemakkelijke start hebben gehad. Daarom willen we iets terugdoen. We vinden dat gezonde voeding voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn.”

Domino's Pizza Rotterdam- bezorgers
  • jpg
Domino's Pizza Rotterdam- bezorgers

Waterflessen voor scholieren

Naast het bezorgen van boterhammen op basisscholen, doen de Rotterdamse vestigingen van de keten ook een oproep aan hun klanten: Bestel op zaterdag 4 maart tussen 13.00 en 15.00 een classic medium pizza voor €2,50 bij afhaal, dan doneert Domino’s 0,50 cent per pizza aan de Boterhamsters. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, wordt gebruikt om een winactie op te zetten voor de basisschoolkinderen waarbij ze o.a. een dopper waterfles kunnen winnen. Pip Wong: “Voldoende water drinken is een belangrijk onderdeel van gezond eten. We zien vaak dat de kinderen in onze doelgroep rondlopen met oude colaflessen voor hun water en we hopen dat deze actie hen gaan faciliteren om meer water te drinken.”

De totale opbrengst wordt in de vorm van een cheque op vrijdag 10 maart om 11.30 uur uitgereikt aan de Boterhamsters op de Goudse Rijweg 651A, Rotterdam. Aansluitend helpen de pizzakoeriers de vrijwilligers met het bezorgen van de boterhammenboxen.

Einde persbericht – noot voor de redactie

De samenwerking met Stichting Hotspot Hutspot en Domino’s Pizza is een initiatief van de 4 Rotterdamse franchisenemers die samen 11 vestigingen hebben in de gemeente Rotterdam. Het is niet de eerste keer dat Domino’s Rotterdam zich inzet voor lokale gemeenschappen. Zo is sinds twee jaar een samenwerking met Het Praktijk College actief, waarin kinderen met sociaal economische achterstand een opleiding krijgen met baan garantie tot pizzabakker. Inmiddels hebben de eerste leerlingen hun pizzaoilo opleiding succesvol afgerond. Daarnaast doneert Domino’s Rotterdam regelmatig aan de Voedselbank. Meer weten? Kijk op dominos.nl

* https://www.welingelichtekringen.nl/economie/3641980/scholen-in-rotterdam-geven-arme-kinderen-ontbijt-er-is-een-schaduwwereld-in-nederland.html

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL