Domino's voortgang in het Better Chicken Commitment

Eind 2020 is Domino’s Pizza Enterprises Europe een samenwerking aangegaan met NGO-partner Compassion In World Farming (CIWF). Een belangrijke stap in deze samenwerking was het tekenen van het Better Chicken Commitment. Hiermee committeert Domino's zich aan betere welzijnsnormen voor kippen. De pizzaketen deelt nu welke stappen er in de twee jaar zijn genomen.

Gesprekken met zakenpartners

In de afgelopen jaren zijn gesprekken gevoerd met alle zakenpartners en zijn toezeggingen gedaan om in 2026 te voldoen aan betere leefomstandigheden voor kippen.

Marianne Kemps, hoofd Communicatie legt uit: "Stap voor stap boeken we vooruitgang, maar we zijn er nog niet. Het creeëren van betere leefomstandigheden voor dieren is een verantwoordelijkheid van de hele keten. De grootste uitdagingen waar we voor staan zijn onder andere: beschikbaarheid van langzaam groeiende kippenrassen, ruimte en prijs. De marktontwikkelingen van het afgelopen jaar maken het er niet makkelijker op. Nog belangrijker is het om samen te werken met onze zakenpartners. We blijven ons inzetten om ervoor te zorgen dat alle dierlijke ingrediënten op ons menu een beter leven hebben gehad."

BCC Infographic Desktop.jpg
  • jpg

Over het Better Chicken Commitment

Het Better Chicken Commitment is een initiatief dat wordt geleid door +/- 30 Europese NGO's, waaronder CIWF, met als doel de omstandigheden waarin vleeskippen worden gefokt en geslacht sterk te verbeteren. Dit omvat meer leefruimte, het gebruik van langzaam groeiende rassen, de aanwezigheid van natuurlijk licht en gedrag en de toepassing van humanere slachtmethoden.

Domino's inzet voor de Better Chicken Commitment voor 2026 omvat:

- Betere genetica voor een betere levenskwaliteit;

- Lagere dichtheid;

- Natuurlijk licht, ruimte en materialen om natuurlijk gedrag te bevorderen;

- De toepassing van diervriendelijkere slachtmethoden;

- De oprichting van een openbaar extern auditsysteem om de toepassing, voortgang en implementatie van de normen te beoordelen en hierover te rapporteren.

Meer weten over het Better Chicken Commitment en waarom Domino's zich hieraan committeert? Lees hier het persbericht over het tekenen van het Better Chicken Commitment terug.

Als vervolgstap op Domino's inzet op het gebied van dierenwelzijn, ontwikkelde Domino's samen met CIWF in 2022 het Domino' Pork Commitment. Lees hier meer.

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL