Domino’s doneert SUP bijdrage aan Plastic Soup Foundation

Per 1 juli 2023 ging de nieuwe Single Used Plastic wet in. Wat betekent deze nieuwe wet voor maaltijdbezorging? En in het bijzonder voor pizza? Het goede nieuws is dat de SUP niet geldt voor de pizzadozen van Domino’s in Nederland. De pizzadozen zijn namelijk gemaakt van 100% karton, speciaal ontwikkeld om eten in te bewaren. De pizzadozen zijn volledig plasticvrij en bevatten géén plastic-coating. Lege pizzadozen mogen, nadat de restjes zijn weggegooid, bij het oud papier. Op de Thick Shakebekers, de kip buckets, de sauscups en 100ml Ben & Jerry ijs vraagt Domino’s een wettelijke bijdrage van 0,10 cent. De extra opbrengsten uit SUP wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. 

Domino's pizzadoos.jpg
  • jpg

Donatie SUP aan Plastic Soup Foundation

Het is ieder bedrijf vrij om te bepalen wat er met de extra opbrengsten vanuit de SUP gebeurt. Marianne Kemps van Domino’s vertelt: “we vinden het belangrijk om iets goed te doen met deze extra bron van ‘inkomsten’. Plastic Soup Foundation zorgt ervoor dat er minder nieuw plastic in de wereld terecht komt. Op deze manier zetten we de extra inkomsten uit SUP in voor een schoner milieu. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar onze missie is geslaagd als we uiteindelijk maar €0,- aan de Plastic Soup Foundation hoeven te doneren. Want dat betekent dat ons menu helemaal vrij is van wegwerpplastic.”

Robbert Meulenveld van de Plastic Soup Foundation is blij met het partnership met Domino's: “Elke dag komt er nieuw (wegwerp) plastic bij. Plastic vergaat niet. SUP (single use plastic) gooien we binnen 30 minuten weg en kan zich als microplastics in onze leefomgeving verspreiden. We eten, drinken en ademen plastic. Dit bedreigt de natuur en onze gezondheid. Dat moet en kan anders.'' 

Herbruikbaar alternatief 1-1-2024 

Vanaf 1 januari 2024 is het eenmalig gebruik van plastic niet meer toegestaan. Deze regel geldt voor het eten van maaltijden ter plaatse. Voor de verpakkingen die plastic bevatten zoals Thick Shakes, zoekt Domino’s daarom naar een alternatief. Ook wordt er samen met de leveranciers gekeken naar nieuwe verpakkingen waarbij geen plastic wordt gebruikt. Deze regel geldt niet voor afhalen en bezorging.  

Domino's Thick Shake.jpg
  • jpg

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL