BESTEL ONLINE

Italiaanse pizza's bij Domino's

Het is de culinaire trots van Italië: de pizza. Hoewel nooit helemaal vast is komen te staan waar de pizza zijn oorsprong vindt, wordt die toegeschreven aan Napels: een havenstad in Italië en tevens hoofdstad van de regio Campanië en de provincie Napels. Nog steeds wordt beweerd dat de lekkerste Italiaanse pizza-soorten hier worden gemaakt. Benieuwd wat een Italiaanse pizza’s zo bijzonder maakt? Bestel dan een pizza van Domino’sProef zelf en waan je in La Bella Italia.

Bij Domino’s staan er elke dag meer dan honderd pizzaiolo’s en pizzaiola’s voor je klaar om een verse pizza te maken. Het is mogelijk om een pizza te creëren in de echte Italiaanse stijl. Dit betekent dat de pizza’s vers worden uitgeslagen uit deegbollen zonder luchtbellen. Bij Domino’s doen we er alles aan om deze Italiaanse pizza’s te kunnen maken. Zo laten wij het deeg 48 uur rijzen voor de beste smaak en textuur. De pizzaiolo gebruikt zijn of haar handen om het deeg te vormen tot een mooie ronde pizzabodem. Door dit met de handen te doen beweegt de lucht zich in het deeg naar de rand van de bodem waardoor de korst een luchtige structuur krijgt, zoals je van een Italiaanse pizza gewent bent. Wil je ook pizzaiolo worden? Join the team. 

Bestel nu

Een Italian pizza staat of valt met de ingrediënten 

Wanneer een pizza op een Italiaanse wijze wordt bereid is het erg belangrijk om gebruik te maken van verse ingrediënten. Zo gebruikt Domino’s tomaten die speciaal voor onze pizza’s worden gekweekt. Deze zijn voller van smaak en hebben een stevigere structuur. Verder zijn alle andere ingrediënten vrij van geur-, kleur- en smaaktoevoegingen. Uiteraard worden de tomaten in plakjes gesneden incl. het velletje. Deze bevat namelijk veel antioxidanten en behoort dus niet verwijderd te worden. Nog een kenmerk van een echte Italiaanse pizza is het gebruik van de mozzarella. Deze behoort met de hand uitgespreid te worden over de gehele pizza. Dit doen we bij Domino's niet te zuinig. De kaas is de belangrijkste basis, samen met de tomatensaus. 

Italian formaat

Je kunt bij Domino’s je pizza’s bestellen in verschillende formaten. Je kunt kiezen voor een medium bodem t/m het grootste formaat XXL. Hoewel de bereiding voor een Italiaanse pizza op elk formaat belangrijk is, is ook de bodem belangrijk voor ‘Napolitaanse’ pizza’s. Deze hoort dunner te zijn dan een bodem met Amerikaanse roots uit New York. Kies daarom voor een Italian bodem bij het maken van je bestelling als je een echte Zuid-Europese smaakbeleving wilt hebben. Kijk altijd even rond op de aanbiedingenpagina van de dichtstbijzijnde winkel. Je kunt vaak voordelig je pizza upgraden van medium naar Italian. Je vindt hier ook praktische winkelinformatie.

Om je keuze eenvoudiger te maken zijn de lekkerste Italiaanse combinaties voor geselecteerd.

 

Pizza Margherita

Op het menu van Domino’s staat een echte Italiaanse klassieker: de Pizza Margherita. In de ogen van Italianen één van de twee enige “echte” pizza’s. Deze Margherita met kaas, tomaat en kruiden is vernoemd naar Marghereta van Savoye, de vrouw van een Italiaanse koning uit de 18e eeuw. De verse tomatensaus, een dubbele laag zachte mozzarella en extra oregano maken van de Domino’s Pizza Margaritha een ware traktatie. De Pizza Margaritha is bij Domino's volledig vegetarisch. Bekijk alle andere vegetarische mogelijkheden

Bestel Pizza Margaritha

Pizza Caprese

Tomatensaus, verse spinazie, mozzarella, verse tomaat, oregano & pesto.

Bestel Pizza Caprese

Pizza Funghi

Pizza Funghi is een eenvoudige pizza met champignons oregano en mozzarella. Genieten voor de champignonliefhebber. 

Bestel Pizza Funghi

 

Pizza Tonno

Deze tonijnpizza is een aanrader voor alle liefhebbers van vis en door het hoge eiwitgehalte ook nog een verstandige keuze!

Bestel Pizza Tonno 

Ben je op zoek naar pizza's met een Amerikaanse achtergrond? Bekijk snel ons aanbod in de 'New York stijl'. Bekijk anders het gehele aanbod van domino's op het menu.