Italiaanse pizza-soorten: ook bij Domino’s


Het is de culinaire trots van Italië: de pizza. Hoewel nooit helemaal vast is komen te staan waar de pizza zijn oorsprong vindt, wordt die toegeschreven aan Napels: een havenstad in Italië en tevens hoofdstad van de regio Campanië en de provincie Napels. Nog steeds wordt beweerd dat de lekkerste Italiaanse pizza-soorten hier worden gemaakt. Benieuwd wat maakt Italiaanse pizza’s zo bijzonder maakt? Bestel dan een pizza van Domino’s PizzaProef zelf en waan je in La Bella Italia.

 

Vers, puur, Mediterraans

 

Decennia geleden waren pizza’s in Italië typisch eten voor de armen. Voor boerenjongens of knechten. De platte broden waren goedkoop en vulden goed. Het was pas in de 18e eeuw toen ook mensen in de hogere kringen de pizza ontdekte. Het ronde gerecht met tomaat en kaas kreeg concurrentie van pizza’s met meer ingrediënten en nieuwe namen. Maar sommige dingen bleven altijd gelijk: de ingrediënten waren vers, de producten Mediterraans en de smaak puur en intens. En zo staan Italiaanse pizza-soorten vandaag de dag nog steeds bekend. 

 

Wat Domino’s leert van Italiaanse pizza-soorten

 

Een pizza met Italiaanse ingrediënten zoals verse tomaten, mozzarella en olijfolie zijn niet alleen lekker, ze zijn ook gezonder dan bijvoorbeeld een pizza met dierlijke vetten of bewerkte producten. Typisch Italiaanse pizza’s hebben een dunne, krokante bodem en bevatten weinig toppings.  Dit betekent dat de producten kakelvers moeten zijn voor een pure, (h)eerlijke en intense smaak. Dit is precies waar we bij Domino’s voor staan. Met één uitzondering. Een rasechte Italiaan moet er niet aan denken, maar bij ons is het natuurlijk wel mogelijk om een pizza naar eigen wens aan te vullen met vlees, groente, fruit of vis. 

Pizza Margherita

 

Op het menu van Domino’s staat een echte Italiaanse klassieker: de Pizza Margherita. In de ogen van Italianen één van de twee enige “echte” pizza’s. Deze Margherita met kaas, tomaat en kruiden is vernoemd naar Marghereta van Savoye, de vrouw van een Italiaanse koning uit de 18e eeuw. De verse tomatensaus, een dubbele laag zachte mozzarella en extra oregano maken van de Domino’s Pizza Margherita een ware traktatie. Niet alleen volwassenen, ook kinderen zijn er dol op. Bekijk de Pizza Margherita van Domino’s of een van de andere gerechten op het menu.

 

Zelf proeven

 

Zelf proeven waarom Italiaanse pizza-soorten zo populair zijn? Bestel dan snel een pizza bij Domino’s. Alle pizza’s worden na je bestelling ter plekke klaargemaakt, dus verser vind je ze niet. Afhalen is mogelijk bij een filiaal bij jou in de buurt. Of blijf lekker op de bank zitten en laat jouw favoriete gericht binnen ongeveer een half uur thuisbezorgen. 

 

Pizza bestellen

 

 

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(1) [RD0003FF1B1388 - 100.116.140.28 - NEU]