Domino's Franchise   Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen


 

Financieel / Contractueel

Wat is de duur van een franchise contract?

  • Het initiële contract (SFA) wordt afgesloten voor een periode van 5 jaar. Deze kan worden verlengd met een eenzelfde periode van 5 jaar.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een Domino’s vestiging?

  • De gemiddelde investering bedraagt €280.000.

Hoeveel geld moet ik zelf investeren?

  • Als ondernemer van Domino’s Pizza moet je minimaal € 50.000 eigen vermogen hebben.

Hoeveel franchise fee betaal ik als ik een Domino’s vestiging wil openen?

  • De franchise fee bedraagt €20.000.

Wat is de hoogte van de franchisevergoeding?

  • Als franchisenemer van Domino’s Pizza betaal je 6,5% royalties en draag je 6% bij aan het National Advertising Fund voor landelijke marketingactiviteiten. Deze percentages worden berekend over je bruto omzet.

 

De vestiging / De winkel en doorgroeimogelijkheden

Moet ik mijn eigen locatie en inrichting regelen?

  • Nee, dit hoeft niet. Domino’s Pizza heeft een team van mensen die gespecialiseerd is in het scouten van locaties, het voeren van onderhandelingen, het ontwerpen en inrichten van het pand en natuurlijk het operationeel maken van nieuwe winkels. Als startende Domino’s franchisenemer mag je rekenen op de ondersteuning van dit team.

Hoe snel mag ik een tweede Domino’s winkel openen?

  • Normaal gesproken mag een nieuwe franchisenemer op zijn vroegst na 6-12 maanden een tweede winkel openen. Dit doen we om er zeker van te zijn dat je voldoende ervaring hebt om aan de hoge operationele eisen van meerdere winkels te kunnen voldoen en het financieel verantwoord is om de volgende stap te maken.

Hoe is de levering van de ingrediënten geregeld?

  • Domino’s Pizza heeft een eigen productie- en distributiecentrum in Nieuwegein. Twee keer per week wordt een winkel bevoorraad.

Kan ik tijdens mijn franchisecontract mijn winkel verkopen?

  • Ja, dat kan, zolang Domino’s Pizza hier akkoord mee gaat.

 

Opleiding, training en personeel

Heb ik horeca of retail ervaring nodig?

  • De meeste succesvolle franchisenemers zijn ondernemende eigenaren, die zelf de handen uit de mouwen willen steken en die uitstekende management kwaliteiten bezitten. Onze ervaring leert echter ook dat zowel horeca-ervaring als ervaring in de detailhandel van zeer toegevoegde waarde kan zijn.

Welke training mag ik verwachten?

  • Elke franchisenemer krijgt een intensieve operationele training in een vestiging aangeboden. Dit is een combinatie van praktijk training en theoretische lessen.

Welke operationele ondersteuning mag ik als nieuwe franchisenemer verwachten?

  • Elke nieuwe franchisenemer krijgt een Franchise Consultant toegewezen. Deze professionele en ervaren consultant helpt met zoeken en opleiden van nieuw personeel, geeft marketing ondersteuning, helpt met product controle, prijzen en alle overige operationele zaken.

Hoeveel werknemers werken er gemiddeld per vestiging?

  • Een gemiddelde Domino’s vestiging heeft ongeveer 25-30 medewerkers in dienst, waarvan de meeste op oproepbasis werken.

 

 

 

Meer informatie? Klik dan hier!