Record Delivery voor Domino's pizza, 78 nieuwe winkels in Europa

HIGHLIGHTS

• 78 nieuwe winkels in Europa

• Waarvan 32 in de Benelux, 21 in Frankrijk, 13 in Duitsland

• Benelux opent nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Nieuwegein

• Domino’s Nederland opent haar 300e winkel in Den Bosch

• Domino’s België opent haar 100e winkel in Antwerpen

• Domino’s Frankrijk passeert haar 400e winkel

• Domino’s introduceert als eerste maaltijdbezorger ‘contactloos bezorgen’

• Domino’s Nederland realiseerde +/- 2000 nieuwe banen tijdens Corona 

Nieuwegein, 21 augustus 2020 - Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s Pizza Benelux publiceerde deze week haar jaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +5,1% tot €749,1m (+2,8% SSS) en een EBITDA €50.6m (- 1,5%). Domino’s Europa leverde binnen de DPE groep de grootste bijdrage met FY20 sales van 1.234 m (Australische dollars).*

Groei delivery & nieuwe winkels

Binnen Domino’s Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Luxemburg) zag de pizzaketen haar online sales groeien met 19.1 %. Vanwege Corona groeide het aantal bezorg-orders boven de 70% en in sommige landen zelfs boven de 80%. Ondanks Corona, was Domino’s in staat om nieuwe winkels te blijven openen. In Europa kwamen er in totaal 78 nieuwe vestigingen bij. Mede door groei in aantal winkels en groei in delivery steeg ook de vraag naar extra personeel. André ten Wolde CEO Europa: “Om de groei mogelijk te maken, hebben we veel nieuwe mensen aangenomen. Daar ben ik enorm trots op. Binnen DPE werden er 13.000 nieuwe banen gecreëerd waarvan +/- 2000 in Nederland.”

Naast groei in winkels en het aannemen van nieuw personeel, wist Domino’s zich snel aan te passen aan de nieuwe situatie. Andre vervolgt: “Door voort te bouwen op eerdere investeringen in digitale innovaties en ons snel aan te passen aan de nieuwe normen, wisten we niet alleen mooie resultaten te behalen, maar was er ook veel aandacht voor het welzijn van onze mensen, klanten en lokale gemeenschappen. Als ik terugkijk naar de afgelopen maanden, ben ik trots op wat onze mensen hebben bereikt. Er was een grote mate van flexibiliteit, inzet en veerkracht van iedereen binnen Domino’s. En ondanks dat de situatie en maatregelen per land anders was, werd er ook over de landen heen nauw met elkaar samengewerkt. Hierdoor werden nieuwe winkelprocedures snel en efficiënt ingevoerd en introduceerden we als eerste maaltijdbezorger ‘contactloos bezorgen’. Ook ben ik dankbaar dat we in deze tijd iets terug konden doen voor de lokale gemeenschappen en diegene die dat nodig hadden. Op eigen initiatief bezorgden onze winkels duizenden pizza’s aan ziekenhuizen, supermarkten en aan alle anderen die een steuntje in de rug konden gebruiken.”

De komende maanden blijft Domino’s zich verder inzetten om de veiligheid van haar mensen, klanten en omgeving te garanderen. De groeiambities blijven ongewijzigd. Domino’s wil de komende jaren doorgroeien van 400 winkels in de Benelux naar 600.

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 18.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 300 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abboneer handmatig met de Atom URL