persbericht

Domino’s Pizza Enterprises groeit naar 3000 winkels en creëert 8500 nieuwe banen

Domino’s Pizza Enterprises publiceert haar jaarcijfers juli 2020- juni 2021  

Highlights_2021.jpg
  • jpg

Nieuwegein, 18 augustus 2021 - Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s Nederland publiceerde vandaag haar jaarcijfers. In Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken) groeide de omzet van het netwerk naar +23.0%, tot €921.5m. Alle landen laten een positief resultaat zien, geleid door een sterke groei in Duitsland dankzij twee overnames en een record aan winkelopeningen (+40). EU EBIT groeide met +48.3%, tot €55.2m.

 

Werkgelegenheid

André ten Wolde, CEO Europa is enorm trots op de prestaties die alle franchisenemers en teamleden tijdens Covid-19 hebben neergezet. Ten Wolde: “Ik ben nog altijd enorm trots om onderdeel te zijn van dit bedrijf dat al meer dan 60 jaar ervaring heeft in maaltijdbezorging. Ondanks Covid-19 en dat er nu veel meer aanbieders zijn dan toen, kunnen we met recht spreken dat we nog steeds dé delivery expert zijn.”

De voornaamste reden voor de succesvolle groei, dankt Ten Wolde aan de mogelijkheid die de keten biedt aan medewerkers om zichzelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Hij vervolgt: “We vinden het belangrijk om medewerkers ongeacht achtergrond of opleiding de kans te bieden om ondernemer te worden. Zij kennen de Domino’s ‘way of working’ als geen ander en we zien hen daarom graag doorgroeien. Diverse interne opleidingsprogramma’s helpen daarbij.”

Domino’s Nederland

In Nederland bereikte Domino’s een aantal belangrijke mijlpalen in het realiseren van haar groei ambitie. Misja Vroom, CEO Nederland: “We hebben in het afgelopen jaar 25 winkels geopend met een record aan openingen in de eerste helft van 2021 (+ 20). Te danken aan een sterk franchisenetwerk, waarin bestaande franchisenemers de kans kregen hun eigen netwerk uit te breiden. Bovendien openden 15 managers hun eerste Domino’s winkel.” Ook op het gebied van duurzaamheid maakt het bedrijf stappen. Domino’s Nederland is leidend binnen Europa als het gaat om elektrische bezorging. Dat percentage steeg van 65% elektrisch bezorgen naar 85%.  In 2025 wil de keten 100% elektrisch bezorgen.

Domino’s for Good

Naast de publicatie van de jaarcijfers, publiceert Domino’s Pizza Enterprises tevens haar eerste duurzaamheidsverslag. De inspanningen van het bedrijf op het gebied van Environment, Social en Governance (ESG) worden samengevat onder het Domino's For Good programma, dat onder andere ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid omvat.

#Einde persbericht#

Note voor de redactie:

Het DPE persbericht met daarin de jaarcijfers kunt u bij ons opvragen. Het duurzaamheidsverslag vindt u hier: https://investors.dominos.com.au/asx-announcements-1/2021/8/18/fy21-sustainability-report.

Meer informatie te vinden op: Domino's Investors (dominos.com.au)

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 18.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 300 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abboneer handmatig met de Atom URL