Bodycams voor Oldenzaalse maaltijdbezorgers

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en maaltijdbezorger Domino’s werken samen om de veiligheid van maaltijdbezorgers te vergroten. Na een speciale veiligheidstraining op donderdag 2 december, kunnen de maaltijdbezorgers van Domino’s in Oldenzaal direct gaan rijden met de bodycams. Uit eerdere pilots in onder andere Rotterdam en Nijmegen bleek dat bodycams een effectief preventiemiddel zijn tegen overvallers, maar ook dat bezorgers zich veiliger voelen.

bodyam_oldenzaal3.jpg
  • jpg

Onveilig gevoel

Sjoerd Hendriks franchisenemer van Domino’s in Oldenzaal vertelt: “In de afgelopen maanden hebben we helaas te maken gehad met jongeren die onze bezorgers lastigvallen. Ondanks dat er gelukkig tot nu toe niks ernstigs is gebeurd, kun je je voorstellen dat bezorgers zich niet veilig voelen. Als werkgever vind ik het belangrijk dat mijn bezorgers ten allen tijde veilig de straat op kunnen. Ik ben dan ook enorm blij dat het CCV een aantal bodycams beschikbaar heeft gesteld.”

 

Hoe werken de bodycams

De bezorgers zetten de bodycam pas aan wanneer ze het gevoel hebben in een onveilige situatie terecht te komen. De bodycam neemt vanaf dat moment, plus 30 seconden daarvoor op. De opgenomen beelden worden door de Particuliere Alarmcentrale (PAC155) uitgekeken en beoordeeld. Als het noodzakelijk is, stuurt de Alarmcentrale deze beelden direct via Live View door naar de meldkamer van de politie. De maaltijdbezorgers laten de consument bij bestelling weten dat hun koeriers een bodycam dragen. Beelden blijven maximaal 28 dagen bewaard en worden dan verwijderd, tenzij het Openbaar Ministerie de opnames voor een strafrechtelijk onderzoek heeft opgevraagd. De opnames mogen namelijk alleen worden gebruikt bij een aangifte. De pilot met de bodycams loopt tot eind maart 2022. Daarna vindt er een evaluatie plaats.

bodycamoldenzaal4.jpg
  • jpg
bodyam_oldenzaal_2.jpg
  • jpg

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 18.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 330 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL