Bezorgers van Domino's maken zich klaar voor de donkere dagen

Van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat de wintertijd in. Dit betekent dat veel mensen weer in het donker onderweg zijn. Zo ook maaltijdbezorgers. Net als elk jaar maken de bezorgers van Domino’s zich op voor de donkere dagen.

Ik zie je graag 1080x108010.jpg
  • jpg

De kracht van herhaling

De afgelopen jaren voerde Domino’s diverse campagnes die bijdroegen aan de veiligheid van maaltijdbezorgers op de weg. Dit jaar benadrukt de pizzaketen het belang van zichtbaarheid op de weg, vanuit de boodschap 'Ik zie je graag'.

Marianne Kemps, Head of Corporate Communications, vertelt: ‘’We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk we veiligheid van onze medewerkers en andere weggebruikers vinden. Met de komst van wintertijd worden de dagen korter en het weer slechter. Het is voor ons hét moment om extra stil te staan bij het thema veiligheid.’’ 

In de afgelopen weken ontvingen Domino's medewerkers diverse tips om gedurende de wintermaanden veilig de weg op te kunnen.

Zichtbaarheid

Meer dan 85% van de bezorging bij Domino’s vindt plaats met de fiets. Zichtbaarheid gaat daarom hand in hand met het thema veiligheid. Dat beaamt woordvoerder Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland. De organisatie liet vorig jaar uitgebreid onderzoek uitvoeren naar fietsverlichting: ‘’Verlichting is een belangrijk aspect voor verkeersveiligheid. Je ziet dat men zich hier ook heel erg van bewust is. Niet zozeer de kans op een boete (5%), maar vooral het vermijden van een ongeluk (32%) en het hebben van beter zicht (32%) zijn voor Nederlanders aanleiding voor het voeren van goede fietsverlichting*.’’

Veiligheid voorop

Veiligheid staat bij Domino’s hoog in het vaandel. Zo organiseerde de pizzaketen eerder al veiligheidscampagnes ‘Domino’s bezorgt licht’, waarbij lantaarnpalen geplaatst werden op donkere plekken en ‘Ik heb niks op zak’, waarin cashfree bezorgen onder de aandacht werd gebracht. Ook lopen er binnen Domino’s meerdere pilots met bodycams en was de pizzaketen de eerste die tijdens de Covid-19 pandemie startte met contactloos bezorgen.

* Meer informatie over het onderzoek en de regels voor fietsverlichting zijn te vinden op de website van Veilig Verkeer Nederland

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL