Domino’s Hoogtepuntjes: dit zijn de meest populaire pizza’s in Nederland

De laatste maand van het jaar staat traditiegetrouw in het teken van lijstjes. Waar social media gisteren in teken stond van Spotify lijstjes, presenteert Domino’s vandaag haar ‘Hoogtepuntjes’ van 2022.

Hoogtepuntjes visual.jpg
  • jpg

Margaritha versus Perfect Pepperoni

Wanneer gekeken wordt naar de meest populaire pizza’s in Nederland in 2022, dan staat de pizza Margaritha met stip op één. Deze pizza werd bijna twee miljoen keer besteld. De pizza Margaritha is niet alleen landelijk de meest bestelde pizza, maar staat ook op nummer één in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De nummer één wordt op de voet gevolgd door de pizza Perfect Pepperoni. In de provincies Groningen en Friesland scoort deze pizza zelfs hoger dan het landelijk gemiddelde.

Inwoners van Drenthe het meest creatief

Waar de pizza Margaritha en de Perfect Pepperoni bekende favorieten zijn, blijken pizzaliefhebbers ook creatief in hun menukeuze(s). Zo stelt men erg graag zelf een pizza samen. Het liefst mét champignons, de meest gekozen topping bij Domino's in 2022.

Opvallend is dat inwoners van Drenthe het samenstellen van een pizza verkiezen boven een ‘standaard’ pizza van het menu.

Meer dan pizza

Steeds vaker combineren consumenten pizza met andere gerechten op het menu van Domino’s. Potato Wedges werden het meest als bijgerecht besteld. Cinnastix, een versgebakken kaneelbroodje uit de oven, komt als meest bestelde dessert uit de bus. Van de populaire Thick Shakes, koos het merendeel van de consumenten in 2022 voor de smaak Cookies & Cream.

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL