Dit zijn de smaaktrends voor het najaar volgens Domino’s chef Wieke

De maand oktober is weer aangebroken: de dagen worden langzaam korter en we gaan weer vaker naar binnen. Dat verandert ook onze behoefte in eten en drinken. Na frisse zomerdrankjes en rokerige barbecuetonen, zoekt men weer naar volle, kruidige smaken. Die invloeden zijn ook terug te zien op het menu van pizzabedrijf Domino’s. Chef Wieke legt uit wat dé smaaktrends voor oktober zijn en hoe zij deze trends terug laat komen op het menu van Domino’s vestigingen in heel Nederland.

Wieke pizza's + Thickshake...JPG
  • JPG
Wieke pizza's + Thickshake...JPG

1: Tonen van pompoen

De herfst is hét seizoen van de pompoen. Wieke vertelt: ‘'In de herfst zien we dat er meer gekookt wordt met geroosterde ingrediënten. Het was al langer mijn wens om op het menu van Domino’s iets te doen met een bijzondere, geroosterde groente. Zo kwam ik op het idee om twee pizza’s op het menu toe te voegen met daarop geroosterde pompoen.'’  

Domino’s maakt gebruik van verse groenten, die worden ingekocht bij HAK Fresh. Na uitgebreid testen met verschillende soorten pompoen, is gekozen voor een smaakvolle variant die op pizza nog steeds een lekkere bite heeft. Wieke: ‘’Door het roosteren, krijgt de pompoen een gekarameliseerde laag en komen de warme, zoete smaaktonen vrij die zo passen bij de herfst. Ik heb gekozen voor kleine blokjes pompoen, zodat men bij elke hap pizza van een smaakexplosie geniet.’’

Pizza Pumpkin & Pesto en Pizza Pumpkin Roast

Alle pizza’s op het menu van Domino’s worden vers en met de hand gemaakt. De nieuwste toevoeging van Wieke is allereerst de Pizza Pumpkin & Pesto met daarop tomatensaus, mozzarella, verse spinazie, verse champignons, gegrilde pompoen & een swirl van pesto. Naast deze vegetarische pizza, is ook de Pizza Pumpkin Roast verkrijgbaar. Op de pizza vind je tomatensaus, mozzarella, ham, ui en natuurlijk gegrilde pompoen.

Wieke: ‘’Pompoen is zo’n veelzijdig ingrediënt dat nog veel meer combinaties denkbaar zijn. Ik heb gekozen voor een combinatie van de zoete pompoen met zoute ham of pesto. Pompoen kan best subtiel zijn en heeft dus een tegenhanger nodig die dat een boost kan geven. Door de mooie oranje kleur is het in combinatie met de andere ingrediënten een enorm kleurrijk geheel. Deze twee opties bieden, naast de vele keuzes die Domino’s verder op het menu heeft staan, voor ieder wat wils’’

Pumpkin pizza's - 2.jpg
  • jpg

2: Kruidige smaken

Niet alleen zoekt men naar kruidige smaken in het eten, maar ook in drankjes voeren kruiden de boventoon.

Thick Shake Speculoos

Wieke: ‘’Ik zag het als een mooie uitdaging om een herfstsmaak te ontwikkelen voor onze Thick Shakes. Deze shakes worden gemaakt van echt roomijs en bereid bij een temperatuur van -16 graden. Ik ben op zoek gegaan naar verschillende, kruidige en zoete smaken passend bij het seizoen. Daarna heb ik collega’s, zonder dat zij wisten wat zij proefden, laten kiezen voor de smaak van hun voorkeur. Er werd unaniem gekozen voor de Thick Shake Speculoos.’’  

Thick Shake Speculoos.jpg
  • jpg

Samen met Lotus Biscoff werd de Thick Shake verder ontwikkeld. Er is uitgebreid getest met de bekende koekjes, net zolang tot zowel Lotus Biscoff als Domino’s tevreden waren over het eindresultaat. Wieke: ‘’Deze Thick Shake is een echte verwennerij. De rijke en kruidige smaak van Speculoos roept absoluut nostalgische herinneringen op.’’

3: Spicy Roulette  

Pittig eten kan het hele jaar door, maar juist in de herfstmaanden kan wat extra pit geen kwaad. Zeker met Halloween in het vooruitzicht. Op het menu van Domino’s vind je al een pizza Hot & Spicy, maar wat Wieke betreft kan het nog een stap gedurfder. In de herfstperiode komt de pizza Spicy Roulette op het menu.    

Wieke: ‘’Pizza brengt mensen samen en is bij uitstek een gerecht om te delen. De Spicy Roulette voegt hier een ‘fun’ element aan toe. Het is een verse, handgemaakte pizza met tomatensaus, mozzarella, pepperoni en jalapeños. Maar één pizzapunt is extreem spicy. Ik ben benieuwd welke vrienden, families en collega’s de uitdaging aandurven gaan om deze pizza te bestellen.’’

Spicy Roulette.jpg
  • jpg

Vanaf maandag 2 oktober 2023 zijn de nieuwe creaties van Wieke verkrijgbaar bij Domino’s vestigingen in heel Nederland

Over Wieke Kleine Koerkamp

Wieke Kleine Koerkamp (26) is sinds maart 2023 New Product Development Chef voor Domino’s Benelux. Met haar achtergrond in food en horeca is ze een kenner op het gebied van productontwikkeling en foodtrends. Voor Domino’s ontwikkelt ze elk kwartaal een serie nieuwe producten, waarvan deze range de eerste is. Ook houdt ze zich voor de pizzaketen bezig met de optimalisatie van de gerechten op het menu en de doorvertaling hiervan naar bijna 500 vestigingen in de Benelux. Het ontwikkelen van pizza’s die verkrijgbaar zijn in honderden winkels is voor Wieke een droom die uitkomt.

Bijlagen

Thick Shake Speculoos - 2.jpg
  • jpg
Thick Shake Speculoos - 1.jpg
  • jpg
Pumpkin Pizza's.jpg
  • jpg
Pizza Pumpkin Roast.jpg
  • jpg
Pizza Pumpkin Roast - 1.jpg
  • jpg
Pizza Pumpkin Pesto.jpg
  • jpg
Video Wieke.mov

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL