9 februari is het World Pizza Day. Ter ere van het meest populaire gerecht ter wereld, doneert Domino’s aan het goede doel.

Op vrijdag 9 februari doneert Domino’s, ter ere van World Pizza Day 0,50 cent per verkochte pizza aan haar recent opgerichte Domino’s Foundation. Het doel van deze stichting is om een actieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving en de lokale gemeenschappen. Zo levert de stichting financiële bijdrage aan o.a. vaste partners als Jinc. Ook stelt de stichting kennis en mankracht beschikbaar om diverse goede doelen binnen Nederland te ondersteunen.

240009_Linked-In_1080x1080px_EU-World-Day_NL_v01.jpg
  • jpg

Midden in de samenleving   

De Domino’s Foundation past binnen de Internationale duurzaamheidsstrategie van Domino’s. De pizzaketen neemt haar verantwoordelijkheid voor mens, dier en milieu en wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. “Domino's biedt kansen aan iedereen die de ambitie heeft om zijn of haar talent verder te ontwikkelen. Dat willen en doen we niet alleen voor talent binnen Domino's maar juist ook daarbuiten”, zegt Manon Stoutjesdijk, woordvoerder bij Domino’s Nederland.

 

Manon Stoutjesdijk vervolgt: ‘’De afgelopen jaren heeft Domino’s niet stil gezeten. We sloten onder andere een langdurig partnership met Jinc, zetten ons in voor de Plastic Soup Foundation en doneerden 42.000 pizza’s aan Voedselbanken Nederland. Door al deze losse projecten nu onder te brengen in- en te financieren vanuit een eigen onafhankelijke stichting kunnen we nog meer impact gaan maken in de toekomst.’’ 


Over de Domino’s Foundation

Met een eigen bestuur dat bestaat uit vijf medewerkers vanuit verschillende hoeken binnen het bedrijf, wordt ervoor gezorgd dat inkomsten goed beheerd en verdeeld worden. Naast dat deze medewerkers hun dagelijkse werkzaamheden voor Domino’s verrichten, steken ze ook veel liefde en energie in de Domino’s Foundation, en wel op vrijwillige basis. De inkomsten van de Domino’s Foundation worden volledig ingezet voor de missie om bij te dragen aan een betere wereld.

 

Over World Pizza Day 

World Pizza Day is een dag waarop alle 12 markten van Domino’s Enterprises Limited (DPE) zich inzetten voor een betere wereld. Het eten van een puntje verse, handgemaakte pizza is op deze dag niet alleen heel lekker, maar ook betekenisvol. In de week na afloop van de actie maakt Domino’s via haar eigen kanalen en www.dominos.nl/nieuws bekend welk bedrag er is opgehaald voor de Domino’s Foundation.

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL