Domino's for Good: we zorgen voor onze gemeenschappen

Onze winkels bevinden zich in verschillende wijken, winkelcentra, dorpen en steden, waar we trots onderdeel van zijn. We hebben oog en respect voor onze omgeving en streven naar goed contact met andere ondernemers uit de buurt en buurtbewoners. We houden onze omgeving schoon. We zijn er voor de mensen die onze steun kunnen gebruiken en helpen hen met onder andere eten, sponsoring en opleidingen.

Initiatieven in beeld

Lokale initiatieven

Samen met onze winkels zetten we ons in voor mensen in de omgeving die extra steun kunnen gebruiken. Dit doen we op verschillende manieren.

Samenwerking Nederland Schoon

Een schone en opgeruimde leefomgeving voor iedereen: dat is wat wij bij Domino’s nastreven. Want écht genieten van pizza is het lekkerst in een aangename omgeving. Met al onze winkels in Nederland, van Maastricht tot Groningen, zetten wij ons in voor een zwerfafvalvrij Nederland.

Domino’s is daarom partner van Nederland Schoon. Samen met Nederland Schoon stimuleren we onze winkels om de omgeving schoon te houden.

Opleiding tot pizzabakker op het Praktijk College Rotterdam

Het Praktijk College Rotterdam (HPC) en vier Domino’s vestigingen (Spinozaweg, Blijdorp, IJsselmonde en Schiebroek) bieden sinds 2021 een opleiding tot pizzabakker aan. Dankzij het unieke project ‘Pizzaiolo’ leren de praktijkonderwijs leerlingen de fijne kneepjes van het vak van pizzabakker. Zij worden in kleine groepen zowel op school als op locatie opgeleid. Deze nieuwe vakrichting zorgt ervoor dat de jongeren gegarandeerd zijn van een baan. Na het succesvol afronden van de opleiding krijgen zij een baan aangeboden om zich als pizzabakker verder te ontwikkelen binnen Domino’s. Meer weten? Lees dan hier verder. 

Pizza college

Partnership Jinc

Domino’s Nederland heeft een partnership met Jinc. Samen helpen we kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Dit doen we met een financiele bijdrage, het verzorgen van bliksemstages in onze winkels en het verzorgen van sollicitatietrainingen op middelbare scholen. Ook doet Domino’s mee aan het jaarlijkse ‘De Baas van Morgen’ initiatief, waarbij een leerling voor één dag de taken van de CEO uit handen neemt.

Inzet voor goede doelen

Geluk zit voor ons in de kleine momenten waarop we iets kunnen doen voor een ander. Dat zie je terug in de acties die we hebben opgezet voor goede doelen. Zo gingen we voor Stichting met je Hart langs de deuren met pizza. En gaven we ten tijde van de Covid-19 pandemie dagelijks 295 pizza’s weg aan harde werkers en eenzame ouderen. In december 2021 doneerden we met behulp van onze klanten 42.000 pizza’s aan Voedselbanken Nederland. Want hoe gewoon het bestellen van een pizza ook lijkt, het is voor velen niet vanzelfsprekend.

Voor de pizzaliefhebber die zich wil inzetten voor het goede doel, biedt Domino’s de mogelijkheid het totaalbedrag van de bestelling naar boven af te ronden. Deze donatie komt rechtstreeks terecht bij VN vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Vrijwilligerswerk

Als bezorgexpert willen we ook het hele jaar door een glimlach bezorgen aan anderen. Dit doen we door middel van vrijwilligerswerk. Elke medewerker van het hoofdkantoor, kan jaarlijks een volledige werkdag besteden aan het doen van vrijwilligerswerk. We motiveren onze collega’s maar al te graag om hier gebruik van te maken.