BESTEL ONLINE

Gezonde pizza's 


Bij Domino’s geloven we dat je lekker kunt genieten van een pizza en andere gerechten die we op ons menu hebben staan. Maar voor alles geldt: geniet met mate. Een gezonde levensstijl draait om balans. Daarom helpen we je graag in het maken van een bewuste keuze. Op deze pagina’s vind je tips die jou kunnen helpen in het maken van je keuze.

Heb je jouw keuze gemaakt? Dan kun je hier je pizza bestellen:

Bestel nu

 

1: Kies voor een pizza met lekker veel verse groenten

Bij Domino’s zijn we dol op verse groenten. We kopen onze groenten dan ook al jarenlang in bij dezelfde leverancier: HAK Fresh in Den Bosch. Zij werken zoveel mogelijk met lokale telers en leveren meerdere keren per week aan ons distributiecentrum in Nieuwegein. Vanuit ons distributiecentrum worden onze vestigingen bevoorraad.  

Alle groenten die je op onze pizza’s vindt zijn dan ook hartstikke vers. Wil je een bewuste keuze maken? Kies dan voor een pizza met lekker veel groenten. Bijvoorbeeld de pizza Veggi: een heerlijke pizza met daarop tomatensaus, mozzarella, verse champignons, paprika, ui, spinazie en tomaat. Ook is het mogelijk om extra toppings aan jouw pizza toe te voegen. Zo verrijk je jouw lievelingspizza gemakkelijk met bijvoorbeeld extra spinazie, tomaat of paprika.

Wil je meer weten over ons eten? Lees dan onze 5 beloftes.

2: Bekijk de Nutri-Score van onze verschillende menu opties

Op ons menu vind je eenvoudig de Nutri-Score van een gerecht. Nutri-Score is een scoresysteem dat is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. Producten krijgen pluspunten voor goede ingrediënten, zoals eiwitten, vezels, groenten en fruit. Daarnaast krijgen producten ook minpunten voor ‘slechte’ ingrediënten zoals suikers, verzadigd vet en zout. De totaalscore komt uit op een letter van A tot en met E. De donkergroene A staat hierbij voor de meest gezonde samenstelling binnen de productgroep. De producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E.

Om je te helpen bij het maken van een keuze die past bij jouw wensen, adviseren we je om naar de Nutri-Scores op het menu te kijken. Ben je op zoek naar een meer verantwoorde keuze? Probeer dan de pizza Fresh ’n Tasty. Op deze pizza met Nutri-Score A vind je gegrilde kip, 50% minder mozzarella en lekker veel verse groenten. Andere alternatieven zijn de pizza Caprese, pizza Funghi, pizza Hawaii, pizza Veggi Chicken Supreme en pizza Ham. Dit zijn smakelijke pizza’s met een Nutri-Score B.

Lees hier meer over Nutri-Score bij Domino’s

3: Deel jouw pizza met anderen

Soms is een paar puntjes pizza al voldoende als je even lekker wilt genieten. Deel dan jouw pizza met anderen. Ook kun je een puntje pizza combineren met een verse maaltijdsalade die je thuis klaar maakt of een van onze kleinere bijgerechten als verwennerij bestellen.  Samen eten is leuk en lekker. Met de half half optie heb je de keuze uit twee verschillende pizzasmaken. Dat is dubbel genieten!.

Bestel je een pizza voor jezelf, maar wil je deze niet in één keer opeten? Bekijk dan wat je met je overgebleven puntje(s) pizza nog meer kunt maken.

4: Lees meer over de verschillende voedingsstoffen

Eiwitten, koolhydraten, vet en vezels: welke functie hebben ze in voeding? Op onze voedingswaardenpagina vind je meer informatie over verschillende voedingsstoffen en hun functie(s). Ook kun je per gerecht op ons menu bekijken welke voedingsstoffen hierin terug te vinden zijn.