BESTEL ONLINE

Voedingswijzer


Als je weet wat je eet, dan smaakt het beter. Daarom vertellen we jou graag meer over onze ingrediënten en voedingswaarden. Zo kun je bij Domino’s altijd een keuze maken, die past bij jouw wensen. Heb je naar aanleiding van deze informatie specifieke vragen? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.

Voedingswaarden en allergenen

Voedingswaarden en allergenen

Bekijk hier de allergenen per product en per ingrediënt.

Wil je meer weten over de voedingswaarden per keuze op ons menu? Per menu item vind je de voedingswaarden per 100 gram. Ook vind je hier het totaalgewicht van deze pizza’s op basis van de verschillende pizzabodems van Domino’s (medium, medium cheesy crust, italian, large, family XXL).


In het onderstaande voorbeeld laten we de voedingswaarden van de Pizza Veggi zien:


Bekijk alle keuzes op het menu

 

Domino's smaakt 5x beter

Domino's smaakt 5x beter

Over onze ingrediënten doen we 5 beloften. Onze pizza’s bestaan namelijk uit: 

- 100% vers deeg
- Pure saus, van zongerijpte tomaten
- Echte mozzarella
- Verse groenten
- Eerlijke toppings

Meer weten over deze beloften? Lees dan verder.

 

Nutri-Score bij Domino's

Nutri-Score bij Domino's

We zijn transparant over de voedingswaarden van onze pizza’s zodat je gemakkelijk een keuze kan maken die past bij jouw wensen en behoeften. Vind de Nutri-Score van al onze producten hier terug. Dit voedselkeuzelogo helpt jou om producten uit dezelfde categorie gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Zo kun je in één oogopslag zien welk product een meer verantwoorde keuze is in vergelijking met de andere producten in dezelfde categorie op ons menu.

Lees meer over Nutri-Score bij Domino’s

Vind hier de Nutri-Score per product

Voedingsstoffen

Wat zijn voedingsstoffen?

Eten en drinken bevatten verschillende voedingsstoffen, die samen de voedingswaarde van een gerecht bepalen. Je kunt hierbij denken aan eiwitten, vezels, zout en suikers. Hieronder lichten we de meest voorkomende voedingsstoffen toe en vertellen we je welke functie zij in voeding hebben.  

Calorieën

Een calorie is een maat voor de hoeveelheid energie die in eten zit. Je lichaam heeft de energie van deze calorieën nodig om te functioneren. Calorieën zitten vooral in vet, koolhydraten en eiwitten. Een volwassen man heeft gemiddeld 2.500 calorieën per dag nodig. Voor een volwassen vrouw is dit 2.000 calorieën.

Vezels

Vezels zijn goed voor je spijsvertering en daardoor belangrijk voor een gezonde buik. Je vindt vezels in volkorenproducten, groenten en vruchten. De dagelijkse hoeveelheid aanbevolen vezels voor een volwassen man is 40 gram. Voor een volwassen vrouw is dit 30 gram.

Wist je dat het mogelijk is om extra groenten aan jouw pizza toe te voegen? Kies bijvoorbeeld voor extra paprika, tomaat of spinazie op jouw pizza.

Koolhydraten

Koolhydraten geven je direct energie en bestaan uit zetmeel, suikers en vezels. Natuurlijke suikers vind je terug in veel voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en melk. Zetmeel vind je vooral in aardappelen en graanproducten.

Wist je dat de tomatensaus die we op onze pizza gebruiken geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen bevat? De suikers die je terugvindt in deze saus, zijn enkel natuurlijke suikers.

Eiwitten

Eiwitten: ze komen je vast bekend voor. Sporters en atleten hebben veel eiwitten nodig. Dat komt omdat eiwitten als bouwstenen voor onze lichamen en spieren dienen. Maar, ook als je niet enthousiast sport zijn eiwitten goed voor je. Je vindt eiwitten veel in dierlijke producten zoals vlees en vis.

Zout

Zout bestaat uit natrium en chloride en is heel belangrijk voor de vochtbalans van je lichaam. Ook wordt het vaak gebruikt om eten meer smaak te geven. Maar, te veel zout is niet goed voor je. Daarom hebben we in de afgelopen jaren gewerkt om de hoeveelheid zout in onze pizza’s en ingrediënten te verminderen. Het zout dat we in ons pizzadeeg gebruiken is minimaal en puur functioneel. Zout zorgt er namelijk voor dat de pizzapunt lekker stevig blijft!

Vetten

Vet kan bestaan uit onverzadigde en verzadigde vetzuren. Ondanks het negatieve imago dat ‘vet’ heeft, is het een belangrijke bouwstof voor je lichaam. We hebben vet nodig voor de opbouw en bescherming van cellen. Ook dragen vetten bij aan de werking van hersenen, ogen en spieren en leveren vetten de vitamines A, D en E.

Het lichaam heeft vet nodig, maar het is belangrijk dat je er niet teveel van binnenkrijgt. Een volwassen man heeft per dag zo’n 56 tot 111 gram vet nodig. Voor een volwassen vrouw komt dit op 44 tot 89 gram vet per dag.

Ook zit er een belangrijk verschil tussen verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Verzadigd vet verhoogt je cholesterol, terwijl onverzadigde vetten goede vetten zijn.

E-nummers

E-nummers zijn een omschrijving van stoffen die aan voedsel worden toegevoegd, om de eigenschappen hiervan te verbeteren. Deze stoffen krijgen een code toegewezen, beginnend met een E. Sommigen van hen worden gewonnen uit alledaagse voedingsmiddelen, planten of dieren. Vitamine C kan bijvoorbeeld van nature al in een voedingsmiddel zitten. Denk aan een sinaasappel. Het heeft dan geen E-nummer. Wanneer Vitamine C echter aan voedsel wordt toegevoegd, krijgt het de naam E300. Er zijn ook E-nummers die op een kunstmatige manier gemaakt worden. Bijvoorbeeld kleurstoffen, smaakversterkers of conserveermiddelen. E-nummers zijn goed onderzocht en getest. De warenwetgeving heeft daarbovenop grenzen vastgesteld voor de toepassing van sommige stoffen.

Bij Domino’s maken we gebruik van producten met zo min mogelijk toevoegingen. Dit heeft ertoe geleid dat 90% van onze ingrediënten vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De overige 10% van onze ingrediënten, zoals swirls en vleestoppings bevatten conserveringsmiddelen. Deze conserveringsmiddelen hebben als doel de voedselveiligheid te waarborgen. Nu en in de toekomst blijven we ons inzetten om de ingrediënten op ons menu te verbeteren.

Allergenen

Een allergeen is een stof die allergische reacties kan oproepen. Omdat allergenen bij sommige mensen heftige overgevoeligheidsreacties kunnen oproepen, is het goed om te weten welke ingrediënten allergenen bevatten. Op onze voedingswijzer vind je een overzicht van de 14 meest voorkomende allergenen en in welke ingrediënten deze te vinden zijn. Dit zijn: gluten, schaaldieren, schelpdieren, eieren, vis, pinda’s, soja, melk, noten/schaalvruchten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet en lupine.

Meer informatie over glutenvrije pizza's vind je hier


In onze vestigingen hanteren we strikte procedures en gaan we zorgvuldig en hygiënisch te werk om eventuele kruisbesmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat onze pizza’s gemaakt worden in dezelfde keuken, kunnen we dit nooit 100% uitsluiten.

Waar kan ik op letten bij het maken van een bewuste keuze?

Waar kan ik op letten bij het maken van een bewuste keuze?

De volgende tips kunnen je helpen in het maken van een bewuste keuze:

  • Voeg extra groenten toe aan de door jou gekozen pizza. We kopen onze groenten zoveel mogelijk in en onze groenten worden wekelijks vers geleverd in onze winkels. Géén diepvries dus.
  • Deel jouw pizza met anderen, in plaats van één pizza per persoon te bestellen. Op ons menu vind je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een half/half pizza te bestellen. Of bestel een van onze side dishes, om zo te genieten van een kleine verwennerij.

Lees meer over Nutri-Score bij Domino’s

Meer weten?

Meer weten?

Bij Domino’s geloven we dat je lekker kunt genieten van een pizza en andere gerechten die we op ons menu hebben staan. Maar voor alles geldt: geniet met mate. Een gezonde levensstijl draait om balans. Wil je meer weten over voeding, dan verwijzen we je graag door naar de website van het Voedingscentrum.