BESTEL ONLINE

Glutenvrije pizza's


Bij Domino’s worden alle pizza’s vers bereid op het moment dat jij jouw maaltijd besteld! Doordat alle pizza handgemaakt worden, is er de mogelijkheid om aanpassingen te maken voor allergieën. Domino’s heeft deze kans aangegrepen en glutenvrije pizza’s ontwikkeld! Vanaf nu kun je dus ook met een glutenallergie genieten van de heerlijke pizza’s van Domino’s!

 

Bestel nu jouw glutenvrije pizza

 

De bereiding

De bodems voor de glutenvrije pizza’s zijn voorverpakt om ervoor te zorgen dat er absoluut geen kruisbesmetting heeft kunnen plaatsvinden met de andere pizza’s. Vervolgens wordt er saus en beleg op de pizzabodem gedaan en is deze helemaal klaar om de oven in te gaan. De glutenvrije pizza wordt gesausd door middel van een spuitfles, en belegd volgens de reguliere procedure die we in de winkel hanteren. Na een uitgebreide test van 2 jaar door een onafhankelijk laboratorium is aangetoond dat het eindproduct ruim onder de vereiste 20 parts per million zat.

De glutenvrije pizza gaat in een pan met bakpapier de oven in. Nadat hij gebakken is wordt hij ongesneden in de doos gedaan en dicht geseald, zodat niemand de doos meer kan openen. De speciale behandeling van de pizza is nodig om te kunnen garanderen dat de pizza echt glutenvrij is en er geen allergische reactie zal plaatsvinden.

Ook worden de pizza’s gebakken door één medewerker die verantwoordelijk is voor het hele proces. De reden hiervoor is dat deze pizzabakker zijn handen goed moet wassen en geen andere pizza’s mag aanraken tijdens het bakken van deze speciale glutenvrije variant.

 

 

Beëindiging samenwerking met de NCV

Per 1 januari 2019 heeft Domino’s de samenwerking met de NCV beëindigd. Maar goed nieuws; de glutenvrije pizza blijft op het menu! Ook de richtlijnen en procedures die destijds door ons zijn ontwikkeld en goedgekeurd door de NCV blijven hetzelfde. Want kwaliteit en zorgvuldigheid van het bereiden van onze pizza’s vinden we ontzettend belangrijk. Om de kwaliteit en procedures te waarborgen, vindt er zes keer per jaar een controle plaats. Die controle wordt zowel door ons zelf als door externe specialisten uitgevoerd. Je kunt dus met een gerust hart een glutenvrije pizza bestellen. Mocht je naar aanleiding van dit bericht  nog vragen hebben over de beëindiging van de samenwerking met de NCV of over onze procedures, neem dan contact op met PR & communicatie Marianne Kemps 0183-696300

 

Altijd verse pizza's

De Pizza Margaritha en de Pizza Perfect Pepperoni zijn verkrijgbaar in een glutenvrije variant. Deze pizza’s zijn 8 inch groot, dat is 20 cm. De pizza’s zijn dus maar iets kleiner dan de normale medium pizza’s! En ook met deze speciale variant op onze pizza’s weet je zeker dat jouw maaltijd altijd met de hand wordt bereid nadat je hebt bestelt en je dus kunt genieten van een heerlijke verse pizza!

Bestel hier

 

Veelgestelde vragen


Is de bodem ook melkvrij?

Naast dat de glutenvrije bodem geen gluten bevat, is de bodem ook lactosevrij. De mozzarella bevat echter wel melk.

Is het mogelijk de huidige glutenvrije pizza's ook aan te passen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er worden twee varianten aangeboden, de Pizza Margaritha en de Pizza Perfect Pepperoni. Deze varianten zijn uitgebreid getest en we kunnen helaas niet garanderen dat andere pizza's geen gluten bevatten.

Wat is het formaat van de pizza?

Het formaat van de glutenvrije pizza is kleiner dan onze huidige pizza. Hij heeft een doorsnede van 20 centimeter. Er wordt onderzocht of er op termijn een grotere variant beschikbaar is.

Worden de glutenvrije pizza's ook getest?

Ieder half jaar zal er door een onafhankelijk testlab in iedere vestiging een glutenvrije pizza worden bemonsterd. Daarnaast worden de grondstoffen die vanuit het distributiecentrum worden geleverd, ieder kwartaal bemonsterd.

Nieuw in het assortiment!


De nieuwe Glutenvrije Pizza Margaritha. De vegetarische Pizza Margaritha heeft vanaf nu ook een glutenvrije variant. Deze is net als het origineel belegd met verse tomatensaus, extra veel zachte mozzarella en oregano.

Vanaf €7,95

Bestel nu

De nieuwe Glutenvrije Pizza Perfect Pepperoni. Ook voor de liefhebbers van de pittige pepperoni is er nu een glutenvrije variant beschikbaar bij Domino's. 

Vanaf €7,95

Bestel nu