BESTEL ONLINE

Glutenvrije pizza's


Bij Domino’s worden alle pizza’s met de hand gemaakt en vers bereid nadat jij jouw bestelling plaatst. Met verschillende opties op het menu en uitgebreid aanbod aan toppings, bieden we altijd een pizza passend bij jouw wensen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een pizza samen te stellen.

Op zoek naar een glutenvrije pizza? Ook daarvoor ben je bij Domino’s aan het juiste adres. Zo kun je nog steeds genieten van een verse pizza als je een glutenallergie hebt, een glutenvrij dieet volgt of gewoon liever geen gluten eet. 

Bestel nu jouw glutenvrije pizza

Hoe worden glutenvrije pizza’s bij Domino’s gemaakt?

We gaan zorgvuldig met ons eten om. Voor het bereiden van onze glutenvrije pizza’s hebben we daarom een speciale werkwijze.  

Glutenvrije pizzabodem
Allereerst zijn de bodems die we gebruiken voor onze glutenvrije pizza’s voorverpakt om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden met onze andere producten.

Toevoegen van saus en toppings op een glutenvrije pizza
Vervolgens voegen we saus toe op deze glutenvrije pizzabodem. Hier gebruiken we een speciale spuitfles voor. Dit doen we om eventuele kruisbesmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Daarna beleggen we de pizza met de bijhorende toppings. Dit doen we met zorg en aandacht volgens de gebruikelijke werkwijze in onze winkel.

Glutenvrije pizza bereiden in de oven
Dan is het tijd om de pizza in de oven doen. De glutenvrije pizza gaat in een pan met bakpapier de oven in. Zo houden we hem goed gescheiden van andere pizza’s.

Het verpakken van een glutenvrije pizza
Nadat de pizza uit de oven komt, wordt hij ongesneden in de doos gedaan en dicht geseald. Doordat de pizzadoos niet meer kan worden geopend, houden we de kans op kruisbesmetting zo laag mogelijk. 

Eén verantwoordelijke medewerker
Tijdens het bereiden van glutenvrije pizza’s in onze winkel is één medewerker verantwoordelijk voor bovenstaande stappen. Deze pizzamaker wast vooraf goed de handen en raakt tijdens het bereiden van de glutenvrije pizza geen andere pizza’s aan.

Bovenstaande manier van bereiden is belangrijk om de kans op eventuele kruisbesmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Echter omdat de pizza in dezelfde keuken wordt bereid als onze andere pizza’s kunnen we geen 100% garantie geven.

Allergenen

Gluten behoren tot één van de veertien meest voorkomende allergenen. In ons overzicht van voedingswaarden laten we je zien welke ingrediënten allergenen (gluten, schaaldieren, schelpdieren, eieren, vis, pinda’s, soja, melk, noten/schaalvruchten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet en lupine) bevatten en om welke allergenen dit gaat. Voor de bereiding van al onze producten geldt dat we zorgvuldig en hygiënisch te werk gaan en daarmee kruisbesmetting zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Omdat onze gerechten echter gemaakt worden in dezelfde keuken, kunnen we dit nooit 100% uitsluiten.

Welke pizza’s zijn glutenvrij?

Op dit moment kun je bij Domino’s een glutenvrije Pizza Margherita en een glutenvrije Pizza Perfect Pepperoni bestellen. Dit zijn pizza’s die we uitgebreid hebben getest en waar strenge richtlijnen en procedures voor zijn ontwikkeld.

De nieuwe Glutenvrije Pizza Margherita. De vegetarische Pizza Margherita heeft vanaf nu ook een glutenvrije variant. Deze is net als het origineel belegd met verse tomatensaus, extra veel zachte mozzarella en oregano.

Bestel nu

De nieuwe Glutenvrije Pizza Perfect Pepperoni. Ook voor de liefhebbers van de pittige pepperoni is er nu een glutenvrije variant beschikbaar bij Domino's. 

Bestel nu

 

Veelgestelde vragen


Hoe weet ik zeker dat mijn pizza glutenvrij is?

We hanteren strikte procedures om jouw pizza glutenvrij te bereiden en eventuele kruisbesmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat onze glutenvrije pizza’s gemaakt worden in dezelfde keuken als onze andere pizza’s, kunnen we geen 100% garantie geven.  

Wat voor procedures hanteren jullie om eventuele kruisbesmetting te voorkomen?

De pizza’s worden door één medewerker gemaakt, die vooraf goed de handen wast en geen andere pizza’s of ingrediënten aanraakt. Verder gebruiken we een voorverpakte glutenvrije pizzabodem, een speciale spuitfles voor de saus, wordt de pizza gebakken in een pan met bakpapier en zo gescheiden gehouden van andere pizza’s en wordt deze ongesneden verpakt in een gesealde pizzadoos.

In de ontwikkelfase van onze glutenvrije pizza’s heeft een uitgebreide test van 2 jaar plaatsgevonden door een onafhankelijk laboratorium. Hierbij is aangetoond dat de pizza’s na bereiding onder de vereiste 20 parts per million zaten. We voeren jaarlijks analyses uit om dit te blijven controleren.

We doen er alles aan om de kwaliteit en procedures te borgen, zodat je met een gerust hart een glutenvrije pizza kunt bestellen.

Is de bodem ook melkvrij?

Ja, de glutenvrije pizzabodem is ook lactosevrij. Let wel op: onze mozzarella bevat wél melk.

Is het mogelijk de huidige glutenvrije pizza’s aan te passen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De varianten die we op dit moment aanbieden zijn uitgebreid getest. We kunnen helaas niet garanderen dat andere pizza’s geen gluten bevatten

Wat is het formaat van de glutenvrije pizza?

De doorsnede van de glutenvrije pizza is 20 centimeter. Dit is kleiner dan onze andere pizzaformaten. We onderzoeken of we in de toekomst grotere varianten aan ons menu kunnen toevoegen.