35 jaar Domino’s in Nederland – Zo groeide de pizzaketen naar 374 vestigingen door heel het land

Vandaag viert Domino’s haar 35-jarig bestaan in Nederland. Met de komst van de pizzaketen in 1989 heeft de bezorging van warme maaltijden een enorme vlucht genomen. Vandaag de dag is Domino’s als grootste onafhankelijke maaltijdbezorger van Nederland niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal, blikt Domino’s terug op het verleden en kijkt zij vooruit naar de toekomst.

Hoofdkantoor en distributiecentrum Nieuwegein
  • jpg
Hoofdkantoor en distributiecentrum Nieuwegein

1989: Eerste vestiging in Breda – 2024: nummer één pizzaketen van Nederland
De Nederlandse student Eduard Swagemakers zorgde er na zijn stage bij Domino’s Pizza Amerika voor dat Nederland kennismaakte met het merk Domino’s. Hij bracht het concept in 1989 naar Breda en opende niet veel later een tweede vestiging in Tilburg en derde vestiging in Dordrecht. In de loop der jaren groeide Domino’s uit tot een begrip in heel het land. Zo vierde Domino’s in 2018 de opening van de 250e vestiging en telt de pizzaketen vandaag de dag 374 vestigingen. Met een blijvende vraag naar verse, thuisbezorgde maaltijden verwacht de pizzaketen in de komende jaren door te groeien naar 500 vestigingen.

Bouwen aan succes met franchise partners

Domino’s bouwt met meer dan 100 franchisepartners aan het succes van de keten. Meer dan 90% van hen is ooit begonnen als pizzamaker of bezorger. Hun loopbaan is met het bedrijf meegegroeid en hun passie voor het product en het merk dragen zij weer over aan nieuwe generaties. CEO Misja Vroom, die zelf zijn loopbaan bij Domino’s in 1994 in de vestiging in Tilburg startte, vertelt:

‘’Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. Maar wat onveranderd is gebleven, is hetgeen waar ik 30 jaar geleden zelf voor viel toen ik bij Domino’s kwam werken: het maken van verse producten van hoge kwaliteit en het verlenen van een goede service aan onze klanten. Dat Domino’s vandaag de dag de nummer één pizzaketen van Nederland is, hebben we te danken aan het enthousiasme en de inzet van onze mensen. En om verdere groei te realiseren zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Zowel in onze vestigingen als mensen buiten Domino’s die de ambitie hebben om te ondernemen.’’

1 biljoen pizzacombinaties

Waar Domino’s startte met slechts een aantal pizza’s op het menu, zijn er tegenwoordig 35 verschillende verse pizza’s op het menu te vinden. Doordat klanten keuze hebben uit meer dan 30 toppings om een eigen pizza mee samen te stellen, zijn er meer dan 1 biljoen pizzacombinaties mogelijk.  

Dat Domino’s de afgelopen 35 jaar is blijven vernieuwen, blijkt uit de productintroducties op het menu. Niet alleen lanceerde de pizzaketen opmerkelijke pizzasmaken zoals de Cheeseburger Pizza, de Zuurkool Pizza en een Pizza met daarop frikandel speciaal, maar ook werd het menu verder uitgebreid met sandwiches, kipgerechten, loaded fries en diverse bijgerechten en desserts. Ook voor het jaar 2024 werkt Domino’s aan verrassende productintroducties waarmee zij nog meer keuze biedt aan haar klanten.

Pizza.jpg
  • jpg

Focus op innovatie
Domino’s staat bekend als een organisatie die continu innoveert. Van de introductie van nieuwe producten tot digitalisering en nieuwe manieren van bezorgen. Inmiddels is meer dan 85% van de bezorgvloot elektrisch en testte de pizzaketen bezorging met drones en robots. Domino's heeft daarnaast een duidelijke visie op het bezorgvoertuig van de toekomst. Vandaag presenteert zij het prototype van Domino's dxb: een bezorgfiets met daarop een pizza-oven.

Domino's dxb - Future Delivery Pizza Pod E-Bike (Studio Image - 002) (1).jpg
  • jpg


Het 35-jarig jubileum van Domino’s Nederland wordt in heel 2024 gevierd met onder andere nieuwe productintroducties, vestigingen en innovaties.

Over Domino's

Domino’s: wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf.

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 370 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen.

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP). Met meer dan 8 verkochte pizza's per seconde en meer dan 3.800 winkels in 12 markten (Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisië, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) draait het bij Domino's Enterprises Ltd. om het leveren van 's werelds lekkerste en meest veelzijdige menu opties. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Domino's nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL