Domino's for Good: we verminderen onze impact op het milieu

We doen wat we kunnen voor een schonere wereld. We werken aan het verminderen van onze uitstoot van ons voedsel, onze winkels en logistiek. We zetten ons in voor bescherming en herstel van de gebieden waar onze ingrediënten vandaan komen. En we kopen onze ingrediënten waar mogelijk lokaal in.

Initiatieven in beeld

Tegen verspilling

Binnen Domino’s gaan we op een verantwoorde manier om met onze ingrediënten. Daarom gaan we ook voedselverspilling tegen. We kopen onze ingrediënten efficiënt in en bieden onze franchisenemers handige tools voor voedselmanagement. Is er toch iets over? Dan bieden we via onze samenwerking met Too Good To Go smakelijke pakketten aan. En met al onze klanten die een puntje pizza over hebben, delen we de lekkerste leftover recepten.

Elektrisch bezorgen

Vanaf 2025 bezorgen we volledig elektrisch. Wist je dat op dit moment meer dan 85% van onze bezorgritten worden gemaakt op de fiets of E-scooter? Een deel van onze franchisenemers is zelfs al overgeschakeld op een volledig elektrisch bezorgbeleid.

Onze pizzadozen

Domino’s gaat voor plasticvrije verpakkingen
We vinden het belangrijk om onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Daarom is 95% van onze verpakkingen al vrij van plastic. En daar zijn we trots op! Bij Domino’s zijn alleen onze Thick Shakebekers, Domino’s Crunchy Chicken Buckets, Ben & Jerry’s 100 ml. bekers en sauscups gemaakt van wegwerpplastic. Ons streven is om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame verpakkingsmaterialen. Daarom zijn ook onze Domino's Crunchy Chicken buckets per 1 oktober 2023 vrij van plastic.  Onze pizzadozen zijn gemaakt van 100% karton, speciaal ontwikkeld om eten in te bewaren. De pizzadozen zijn volledig plasticvrij en bevatten géén plastic coating. Ze mogen gewoon bij het oud papier. Gooi wel eerst eventuele pizzarestanten in de groene bak! 

Ook goed om te weten: 

65% van het karton dat we gebruiken voor onze pizzadozen is gemaakt van gerecycled karton. Alleen de binnenste laag van de pizzadoos bevat nieuw karton. Zo waarborgen we de voedselveiligheid. Onze verpakkingen zijn PFAS vrij (chemicaliën die je in veel voedselverpakkingen tegenkomt).

Meer weten over onze visie op verpakkingsmateriaal en waarom wij doneren aan de Plastic Soup Foundation? Lees dan verder via: www.dominos.nl/verpakkingen

Duurzaamheid in onze winkels

Onze winkel in Oldenzaal is de eerste winkel die niet alleen volledig elektrisch bezorgt, maar ook zonnepanelen op het dak heeft geplaatst. Verder openen we steeds meer winkels die gebruik maken van volledig elektrische ovens.

Inkoopbeleid

Wij geloven dat groei en het juiste doen hand in hand kan gaan. Daarom kijken we in ons inkoopbeleid verder dan alleen de prijs. We werken aan duurzame relaties met onze leveranciers en hebben daarbij aandacht voor de herkomst van ons product. Meer over de rol van inkoop binnen onze organisatie, lees je hier.