BESTEL ONLINE

Domino’s en de Gemeente Rotterdam willen zo min mogelijk contant geld op straat. 

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bezoekt de eerste ‘contantloze’ Domino’s winkel in Rotterdam.

Gorinchem, 12 februari 2018

Vrijdag 9 februari bezocht Burgemeester Aboutaleb de eerste ‘cash free’ Domino’s winkel in Rotterdam IJsselmonde. Het is de vierde vestiging van de pizzaketen waarbij geen brief- en/of muntgeld meer aanwezig is. Klanten die online hun bestelling plaatsen, betalen middels IDEAL, of andere online betaalmogelijkheden. In de winkel rekenen klanten hun pizza af door te pinnen. Bestellingen die per telefoon worden gemaakt, worden aan de deur afgerekend met mobiele pinautomaten. Zo hebben ook de bezorgers geen contant geld meer op zak. De ‘cash free’ winkels maken onderdeel uit van het veiligheidsprogramma van Domino’s met als doel de veiligheid in- en om de winkels te verhogen.

 

Daling aantal overvallen door preventie

Dat veiligheid een belangrijk speerpunt is en moet blijven, blijkt ook uit interne cijfers. In 2017 vond er 10 tot 15 keer een overval plaats op één van de Domino’s winkels. Hoewel dit landelijk gezien een lichte daling betreft, stijgt in Rotterdam het aantal overvallen op maaltijdbezorgers. De Domino’s vestiging in Rotterdam IJsselmonde was vorig jaar ook doelwit van een overval. Des te meer reden voor Domino’s en de Gemeente Rotterdam om de handen in één te slaan. En goed voorbeeld doet volgen. Na Rotterdam IJsselmonde, kondigt ook Domino’s Schiebroek aan om over te stappen naar volledig cash free.

 

Samen sterk

Beide partijen hebben het gezamenlijke streven om de veiligheid van bezorgers te vergroten. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: “Veiligheid en het gevoel van veiligheid is enorm belangrijk. Dat kunnen we alleen bereiken wanneer overheden, instanties en het bedrijfsleven met elkaar samenwerken. We omarmen daarom het initiatief van Domino’s. Als landelijke pizzaketen zetten zij zich actief in voor een veilige werkomgeving. Ik hoop dat andere bezorg- en afhaaldiensten dit voorbeeld volgen.”

 

Veiligheidsprogramma

De ‘cash free’ winkels zijn een onderdeel van het veiligheidsprogramma binnen Domino’s.

Marcel van Elk, veiligheidscoördinator Domino’s: “Helaas denken nog veel overvallers dat de vestigingen en bezorgers veel cash hebben. Daarom zijn we dagelijks bezig om de veiligheid in- en om onze winkels te borgen. Zo vond er in afgelopen jaren in iedere vestiging een veiligheidsscan plaats. Ook adviseerden we hoe een winkel zelf verbeteringen kan doorvoeren. Maar we gaan verder. We stelden gesubsidieerde veiligheidspakketten samen en we verzorgden ‘overval ’trainingen voor managers. We zien dat al deze maatregelen werken, want het aantal overvallen op onze winkels daalt.”

Naast preventiemaatregelen in de winkel, is er ook veel aandacht voor de veiligheid van bezorgers op de weg. De GPS-tracker laat bijvoorbeeld zien waar een bezorger zich bevindt. Daarnaast hebben bezorgers maximaal 15 euro aan wisselgeld bij zich. Bezorgers van de ‘cash free’ winkels hebben uiteraard geen geld op zak. Bovenal stimuleert Domino’s haar klanten om vooral online bestellingen te plaatsen. Dat is de meest veilige manier. Voor klanten en voor de bezorgers.

Om te blijven innoveren op het gebied van veiligheid, vindt er twee tot drie keer per jaar een landelijk veiligheidsoverleg plaats met onder andere enkele afgevaardigden van het ministerie & Politie en branchegenoten. Domino’s bekijkt en test e.v.t toepasbare innovaties. Op die manier blijft het bedrijf continu bezig om veiligheid te borgen in heel de organisatie.

Einde persbericht
Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 14.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 240 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 10 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, 
marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15