BESTEL ONLINE

PERSBERICHT

 

Domino’s in 2018 marktleider in bezorgmaaltijden in de Benelux*

Gorinchem, 11 januari 2018- In 2017 groeide Domino’s van ruim 240 naar 300 winkels in Nederland en België. Totaal verkocht de pizzaketen ruim 15 miljoen pizza’s in Nederland. Een stijging van 30%. Deze groei zet zich ook in 2018 door. De pizzaketen verwacht dat er in 2018 en 2019 ruim 100 winkels bij komen. Naast de groei-ambitie, blijft er ook dit jaar veel aandacht voor digitalisering en duurzaamheid.

Groei & Innovatie
Door de enorme groei streeft Domino’s dit kwartaal McDonalds voorbij in het aantal vestigingen in Nederland.’ Andre ten Wolde, CEO Domino’s Pizza voor Nederland en België licht toe: “In Nederland en in België zien we een enorm groeipotentieel. De economie trekt aan en steeds meer mensen ondervinden het gemak van thuisbezorging. Met ‘de wind in de zeilen’ varen we op volle kracht. Dagelijks zijn we bezig om klanten een 9+ beleving te laten ervaren. Dat doen we onder andere door het bestelproces zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk aan ‘order anywhere’, de bestel-apps en de GPS-tracker.”

Naast bestelgemak heeft de bezorgtijd een directe invloed op de klantbeleving. Domino’s heeft de snelste levertijd binnen Nederland met een gemiddelde bezorgtijd van 22 minuten. Bijna de helft (48,3%) ligt zelfs onder 20 minuten.

Duurzaamheid
Naast de focus op groei en innovatie, zette Domino’s het afgelopen jaar en ook komend jaar sterk in op duurzaamheid.  50% van de bezorgers rijdt op E-bikes en deze week wordt er getest met de Lopifiets in Leiden. Daarnaast kocht Domino’s als één van de eerste in Nederland een Tesla vrachtwagen. Deze investeringen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstelling om in 2020 geen nieuwe fossiele vervoersmiddelen aan te schaffen als onderdeel van het wagenpark.

Einde persbericht


 


Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 12.000 vestigingen in meer dan 70 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 230 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 10 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, 
marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

*blijkt uit gegevens van het GFK-onderzoek en betreft afhaal- en bezorgrestaurants met een eigen keuken.